ONDARA 8M: ELS TALLER D’OCUPACIÓ D’ONDARA COMMEMOREN AQUESTA EFEMÈRIDE

Ondara, 11.03.24. Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des del Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara apostem pel teu futur IX” en “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials”, i des del Taller «Ondara, apostem pel teu futur X», de Jardineria i Forestal, van realitzar divendres passat 8 de març una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta efemèride; una fita que permet posar al centre del debat públic els avanços aconseguits per les dones i el moviment feminista, però sobretot els desafiaments pendents per a garantir els drets humans de les dones en totes les parts del món. Les activitats realitzades per els /les integrants dels Taller d’Ocupació d’Ondara van comptar amb l’assistència de les Regidores d’Igualtat d’Ondara, Nerea Mallol; i de Formació i Ocupació, Raquel Mengual, les quals van voler acompanyar i visitar els tallers per veure els treballs realitzats, així com donar l’enhorabona per la tasca que fan.

El programa dels Tallers pel 8 de març van incloure, d’una banda, que cada participant en el Taller d’Ocupació per a Dones realitzara una exposició sobre una dona pionera o destacada en el món sociosanitari amb l’objectiu de rendir tribut a aquelles dones professionals poc reconegudes, valorant la recuperació de la seua història i el seu llegat. En total, han estat 10 dones destacades sobre les quals s’ha realitzat l’exposició. A més s’ha impartit a les integrants del taller una xarrada formativa sobre l’origen del 8 de març. També han visionat la pel·lícula «La estación de las mujeres» de la directora índia Leena Yadav de 2015, que ofereix una visió en altres contexts de la situació de les dones; i per culminar, es va fer un debat i posada en comú sobre la situació.

D’altra banda, els/les integrants del Taller d’Ocupació «Ondara, apostem pel teu futur X», de Jardineria i Forestal, van elaborar amb plantes i altres materials un treball artístic, on van simbolitzar a dones de diferents característiques.

* AJUNTAMENT D’ONDARA *

Publicado en Actualitat, Ajuntament.