ONDARA 8M: EL TALLER D’OCUPACIÓ PER A DONES D’ONDARA COMMEMORA AQUESTA EFEMÈRIDE AMB EXPOSICIONS, XERRADA, PROJECCIÓ I DEBAT

Ondara, 08.03.24. Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des del Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara apostem pel teu futur IX” en “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials” han realitzat hui una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta efemèride; una fita que permet posar al centre del debat públic els avanços aconseguits per les dones i el moviment feminista, però sobretot els desafiaments pendents per a garantir els drets humans de les dones en totes les parts del món. Les activitats realitzades hui per les integrants del Taller de Dones han comptat amb l’assistència de la Regidora d’Igualtat d’Ondara, Nerea Mallol.

El programa per hui, 8 de març, ha inclòs, d’una banda, que cada participant en aquest Taller d’Ocupació realitzara una exposició sobre una dona pionera o destacada en el món sociosanitari amb l’objectiu de rendir tribut a aquelles dones professionals poc reconegudes, valorant la recuperació de la seua història i el seu llegat. En total, han estat deu dones destacades sobre les quals s’ha realitzat l’exposició. A més s’ha impartit a les integrants del taller una xarrada formativa sobre l’origen del 8 de març. També han visionat la pel·lícula «La estación de las mujeres» de la directora índia Leena Yadav de 2015, que ofereix una visió en altres contexts de la situació de les dones; i per culminar, hi ha hagut un debat i posada en comú sobre la situació.

El Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara Apostem pel teu futur IX” en Atenció sociosanitària a persones dependents s’està desenvolupant per l’Ajuntament d’Ondara amb 1 any de duració i consta de formació teòrica i pràctica. Un total de 10 alumnes estan cursant aquest programa.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.