ANNA MONER RETRATA EN LA SEUA CONFERÈNCIA A ONDARA L’APASSIONANT BIOGRAFIA I OBRA DE FRIDA KAHLO

Ahir dijous va tindre lloc a la Casa de Cultura una amena conferència sobre l’artista mexicana per part de l’escriptora i Llicenciada en Belles Arts

Ondara, 8.03.24. La programació cultural de març d’Ondara acollí ahir dijous un nou i interessant encontre a càrrec de l’escriptora valenciana Anna Moner: prestigiosa i guardonada autora valenciana i artista plàstica que realitzà una ponència sobre l’apassionant obra i biografia de la pintora mexicana Frida Kahlo, emmarcada en el cicle Dones Creadores. Durant l’activitat, la qual tingué lloc al saló d’actes de la Casa de Cultura, Moner, llicenciada en Belles Arts, repassà la trajectòria d’una pintora que és considerada tota una icona del segle XX tant per la qualitat i singularitat de la seua obra, com per la interrelació de la seua producció artística amb la seua vida personal. I és que, tal com repassà Moner, conceptes com l’atzar de la salut i el rigor del dolor marcaren els dies i els treballs d’una pintora “que no pintava els seus somnis, tal com teoritzaven els artistes surrealistes, sinó que pintava la seua realitat marcada per la malaltia i el dolor”, matisà la ponent.

A través del repàs del notori arxiu fotogràfic de Kahlo i també d’extractes dels seus diaris i de l’anàlisi de les seues obres més conegudes, Moner s’endinsà en una intensa biografia que es desenvolupà en paral·lel als seus quadres i creacions. No debades, els daltabaixos de la relació de la pintora amb Diego Rivera, així com el declivi de la seua salut marquen el gruix d’una obra absolutament intransferible. Una conferència de reivindicació artística que enllaça amb la resta d’actes programats per a aquest cap de setmana. De fet, hui divendres 8 de març la Casa de Cultura acollirà el concert de Meritxell Gené mentre que el recinte d’El Prado albergarà dissabte i diumenge la I Fira Feminista: iniciativa on conflueixen les Regidories de Cultura i Igualtat, tal com matisà en la presentació dels actes la responsable d’ambdues àrees Nerea Mallol.

Publicado en Actualitat, Cultura.