LA MASSMA IMPARTIRÀ TALLERS DE MASCULINITATS I AUTODEFENSA FEMINISTA A L’IES XEBIC L’11 DE MARÇ

Ondara, 08.03.224. La Regidora de Serveis Socials d’Ondara i vicepresidenta de la MASSMA, Nerea Mallol, ha donat a conèixer que el proper dilluns 11 de març, la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta impartirà a l’IES Xebic d’Ondara els tallers de Masculinitats i Autodefensa Feminista, dirigits a l’alumnat de 1er Batxillerat. En total hi ha 70 alumnes, que es dividiran en tres sessions. Nerea Mallol ha manifestat que «una vegada més, des de Serveis Socials, dins de la MASSMA, es realitzen accions destinades als més joves, seguint amb la sensibilització contra el masclisme i impartint aquests tallers per a tots i totes», destacant que valora molt «la feina que fan, que és important que siga reconeguda».

Els tallers de Masculinitats i Autodefensa Feminista que s’impartiran a l’IES Xebic són intervencions grupals als centres educatius de secundària (es realitzaran també a altres instituts de la Marina Alta), separades xics de xiques, però simultànies, a través de les quals s’aborda l’autodefensa feminista amb elles, i la masculinitat hegemònica amb ells. D’una banda, els xics realitzaran un taller sobre masculinitats, on coneixeran i deconstruiran la masculinitat hegemònica, els privilegis estructurals masculins, i proposaran ferramentes per a treballar la comunicació assertiva, la responsabilitat i la interdependència, amb això, altres formes de viure la masculinitat. D’altra banda, les xiques realitzaran un taller d’autodefensa feminista. Els darrers anys s’ha centrat en l’autodefensa corporal, i aquest any es posarà el focus a l’autodefensa psicològica. La mirada, l’instint, la projecció de veu, saber identificar «red flags» quan ens relacionem, són qüestions primordials en l’autodefensa feminista. L’objectiu general del taller és generar un espai segur on poder explorar la creació d’eines i estratègies per a l’autodefensa enfront de les violències masclistes, així com l’enfortiment de l’autocura.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.