LA I FIRA FEMINISTA D’ONDARA CULMINARÀ EL DIUMENGE 10 DE MARÇ AMB EL CONCERT DE QUATRE SONS “MÚSICA EN CLAU DE DONA”

Aquest concert en clau femenina permetrà gaudir de les obres de compositores, algunes d’elles desconegudes, posant en valor el seu art i difusió a la seua música

Ondara, 07.03.24. Aquest diumenge 10 de març (emmarcat en la programació de la I Fira Feminista que Ondara acull del 8 al 10 de març organitzada per la Regidoria d’Igualtat que dirigeix Nerea Mallol), tindrà lloc el concert de cloenda de la Fira; serà a les 19:30 hores a la Casa de Cultura d’Ondara. Anirà a càrrec del grup de dones “Quatre Sons”, que oferiran “Música en clau de dona”, en acabar l’acte de lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona».

Concert Quatre Sons «Música en clau de dona»: Aquest concert pretén retre homenatge no només a les dones creadores, compositores, de diferents èpoques i estils musicals, sinó a la dona en general com a creadora d’art i de vida, valors que solen anar de la mà. Aquest concert, en clau femenina ens permetrà endinsar-nos en les obres de compositores, algunes d’elles desconegudes, posant en valor el seu art i difusió a la seua música, sense deixar de costat la interpretació d’obres dels més cèlebres compositors, fent d’així, una jornada musical única. Obres de les compositores Clara Schumann, Mel Bonis, Louise Farrenc i els compositors F. Chopin, J. Quantz, L.V Beethoven o A. Vivaldi seran les que faran aquest regal a les vostres oïdes.

MARIA JOSÉ CLEMENTE BOVER (Flauta)

Neix a València, és titulada Superior en la especialitat de Flauta pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, Màster en Música a la Universitat Politècnica de València a l’especialitat de Música i Mitjans Audiovisuals. Ha impartit cursos de perfeccionament a La Nucia, Teulada, Cehegín i Benidorm, on ha estat professora assistent del professor Benoît Fromanger als Cursos Internacionals de Música entre els anys 2003 al 2008.

És Flauta solista de l’Orquestra Simfònica d’Alacant i de l’Orquestra de la Marina Alta, a més de col·laborar habitualment amb altres orquestres, com l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana. El seu interès per la interpretació la porta a compaginar la tasca docent amb una intensa activitat concertística en la música de cambra fent concerts arreu d’Europa amb el trio “Siete Claves”, el grup “”Flauta Màgica i el grup “Quatre Sons”. La seua activitat interpretativa la compagina amb la de professora de Flauta al Conservatori Professional de Música José Pérez Barceló de Benidorm.

LOURDES GAVILÀ ANA (Oboè)

Nascuda a Ondara, és titulada Superior d’oboè pel Conservatori Superior de Castelló, Màster en Interpretació Instrumental per la Universitat de Lund (Suècia) i Màster en Investigació Musical per la Universitat Internacional Valenciana. Ha sigut oboè solista de diverses orquestres rellevants de Suècia, Alemanya i Dinamarca, així com nacionals realitzant gires arreu del món. Ha estat de professora d’oboè convidada pel Ministerio de Cultura de Colombia a la Pontificia Universidad Javeriana de Bogotá responsabilitzant-se de la formació de la Joven Banda Sinfónica Nacional de Colombia durant elsanys 2009 i 2011. A més a més, també ha desenvolupat la seua llavor docent a diferents escoles de música, conservatoris i centres autoritzats de la Comunitat Valenciana, així com a centres públics d’ensenyament secundari de la Generalitat de Catalunya i Valenciana. Actualment és funcionària de carrera del cos de Professors d’Ensenyament Secundari de la Comunitat Valenciana en l’especialitat de Música, tasca que compagina amb la interpretació orquestral i de cambra sent membre de l’Orquestra de la Marina Alta, l’Orquestra Simfònica d’Alacant, L’Universal Symphony Orchestra i el grup de cambra “Quatre Sons”.

CARLA GÓMEZ PERTUSA (Piano)

Neix a Alacant, titulada Superior de Música a l’especialitat de Piano pel Conservatori Óscar Esplá d’Alacant, amplia la seva formació a Itàlia. També estudia el Màster Oficial d’Ensenyaments Artístics en Interpretació i Investigació de la Música pel Conservatori Superior de Música d’Alacant. Ha tocat a les principals sales d’Alacant i la seva província, com a solista, en grups de cambra, amb orquestres i amb bandes així com ha fet gira de recitals solistes per diferents ciutats d’Europa. Ha desenvolupat la seva tasca docent al Conservatori Professional d’Altea i del Conservatori Professional de Música José Pérez Barceló de Benidorm. Actualment, és professora de piano al Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás d’Alacant, compaginant el seu treball amb estudis de Màster de Pedagogia Musical a la Universitat Internacional de la Rioja i amb la seva activitat musical.

JULIA ROCA ZAMORA (Violoncel)

Nascuda a Benaguacil és titulada Superior en l’especialitat de Violoncel i Música de Cambra pel Conservatori Superior de Múrcia Manuel Massoti de Múrcia. Realitza estudis de postgrau a la Universitat Politècnica de València on obté el Títol de Màster en Música. Com a violoncel·lista ha col·laborat i estat membre de diverses orquestres com l’Orquestra del Conservatori Superior d’Alacant, Orquestra Simfònica d’Alcoi, Orquestra Lírica de Múrcia, Orquestra de Cambra de Benaguacil, Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Música de Múrcia, Orquestra de Cambra del Conservatori Professional de Benidorm i Orquestra Barroca d’Elx, així com de diversos grups de cambra com el quartet Gabriel Fauré i l’ensemble 7 Claves. També ha estat directora de l’Orquestra Simfònica del Conservatori Professional de Benidorm. Actualment és professora de Violoncel del Conservatori Professional “José Pérez Barceló” de Benidorm, activitat que compagina com a intèrpret a l’Orquestra Simfònica d’Alacant i de l’Orquestra de la Marina Alta i el grup de cambra “Quatre Sons”.

REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.