CULMINEN LES OBRES DE MILLORA DE LES CONDICIONS D’EVACUACIÓ D’AIGÜES PLUVIALS EN TOSSALS

Amb un pressupost de 98.788 euros, s’ha realitzat una actuació completa que descongestionarà les aigües en cas de pluges fortes

Ondara, 06.03.24. El Regidor d ‘Agricultura, Medi Ambient, Terme Municipal i Recursos Hídrics de l’Ajuntament d’Ondara, Miguel Gomis, ha informat que ja han culminat completament les obres de millora de l’evacuació de pluvials en la zona del Pla Parcial Tossals, que s’han executat durant 3 mesos, des de desembre de 2023. Les obres s’han realitzat amb l’objectiu d’evitar els problemes derivats de la xarxa mixta de pluvials i fecals, que provocava problemes d’inundacions en habitatges de la zona. Aquesta obra ha sigut executada per la Diputació Provincial d’Alacant, dins la subvenció per a Infraestructures Hidràuliques d’Abastiment i Sanejament 2022, amb un pressupost de 98.788,11 euros (IVA inclòs); sent el 80% de subvenció per la Diputació Provincial, i el restant 20% d’aportació municipal. L’obra s’ha realitzat per trams als carrers Enric Valor, Botànic Cavanilles (en l’encreuament amb aquest) i Joan Lluís Vives (puntualment), per l’empresa Excavaciones y desmontes Pistola S.L. S’ha realitzat una actuació completa que descongestionarà les aigües en cas de pluges fortes o moderades.

L’obra ha consistit en l’execució d’una nova xarxa de pluvials separativa del carrer Enric Valor, que arreplegarà aigües des dels carrers Botànic Cavanilles i Joanot Martorell i posteriorment n’arreplegarà d’Enric Valor, Peset Alexandre, Josep Grimalt Mauro i Joan Lluís Vives. L’objectiu és suplementar la xarxa existent, que era insuficient tant per embornals com per secció de la canonada. La xarxa de sanejament existent arreplegava també les aigües pluvials. La solució ha sigut arreplegar les aigües pluvials al carrer Botànic Cavanilles per a descongestionar Pintor Murillo, que era el carrer amb més problemes. Les obres han comprés l’execució d’una xarxa separativa de pluvials al carrer Enric Valor, que a més connecta amb una canalització natural existent, descongestionant els pluvials de la zona tant en superfície com en la xarxa, i per tant, alleujant la xarxa de fecals en la zona. Per a això, s’ha executat un gran embornal lineal en un punt altament conflictiu, a més d’altres cinc embornals d’ajuda. Les obres s’han situat en sòl públic municipal, tant en el vial com en la canalització en la zona verda del parc de Tossals.

Publicado en Actualitat, AFIC.