FRANCISCA SOLER I MAS, I PREMI «AMB VEU DE DONA» D’ONDARA

El lliurament dels I Premis “Amb veu de dona” està emmarcat en la I Fira Feminista d’Ondara que se celebra els dies 8, 9 i 10 de març

Ondara, 05.03.24. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria d’Igualtat que dirigeix Nerea Mallol, lliurarà aquest diumenge 10 de març a les 19 hores en la Casa de Cultura d’Ondara, els I Premis “Amb veu de dona”, emmarcats en la programació de la I Fira Feminista d’Ondara amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En aquesta primera edició dels premis, l’Ajuntament d’Ondara ha acordat premiar a Francisca Soler i Mas (Paqui Soler).

Paqui Soler: Nascuda el 15 de maig de 1960, va començar de dependenta, però va acabar portant la seua pròpia tenda, Íntim. Hui en dia es la gerent del bar del Trinquet, però podríem dir que és la trinquetera; ací mateix va iniciar i forma part activa del projecte “Va de dona”. A més, forma part activament del Patronat del Corpus i de La Passió. I també de la Colla de Danses i de la Coral Santa Anna. Emprenedora, valenta i treballadora. Dona de caràcter que porta tota la vida fent poble, i fent país.

La Regidoria d’Igualtat, Nerea Mallol, ha destacat que «en aquesta primera edició dels Premis «Amb veu de Dona», volíem donar especial reconeixement a dones que durant anys de la seua vida han dedicat temps, esforç i feina a fer del nostre poble, un poble viu; a continuar amb les nostres tradicions i cultura, i també a preservar allò que ens identifica, i Paqui és l’exemple perfecte». Des de l’Ajuntament d’Ondara «li donem les gràcies per la seua tasca i esperem que continue molts més anys així», ha manifestat la Regidora d’Igualtat.

Cal destacar que el lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona» són per reconèixer a una dona o col·lectius de dones del poble, per la seua trajectòria i implicació (en aspectes culturals, tradicionals, etc), i suposarà la cloenda de la I Fira Feminista d’Ondara, que se celebra els dies 8, 9 i 10 de març en el Prado i la Casa de Cultura, amb motiu del Dia de la Dona. Una iniciativa organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, amb una programació que, segons ha recordat la Regidora d’Igualtat, Nerea Mallol, “s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar suport i visibilitzar el feminisme i crear una xarxa intergeneracional local i comarcal al respecte”. Després del lliurament del Premi, els actes culminaran amb el Concert Quatre Sons «Música en clau de dona».

REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.