EL TALLER D’OCUPACIÓ PER A DONES D’ONDARA COMMEMORA EL 8M

Ondara, 05.03.24. Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, des del Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara apostem pel teu futur IX” en “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials” han programat una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta efemèride.

D’una banda, cada participant en aquest Taller d’Ocupació realitzarà una exposició sobre una dona pionera o destacada en el món sociosanitari (que ja ha investigat) amb l’objectiu de rendir tribut, entre totes, a aquelles dones professionals poc reconegudes, valorant la recuperació de la seua història i el seu llegat. En total, seran deu dones destacades sobre les quals es realitzarà l’exposició. A més s’impartirà a les integrants del taller una xarrada formativa sobre l’origen del 8 de març; els èxits aconseguits per les dones, i els reptes que ens queden, destacant especialment l’àmbit laboral. També realitzaran el visionat de la pel·lícula «La estación de las mujeres» de la directora índia Leena Yadav de 2015, que ofereix una visió en altres contexts de la situació de les dones actualment; en aquest cas, una xicoteta aldea a l’Índia; i a continuació, hi haurà un debat i posada en comú sobre la situació.

El Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara Apostem pel teu futur IX” en Atenció sociosanitària a persones dependents, amb 12 mesos de duració, s’està desenvolupant des de gener de 2024 fins a gener de 2025 i consta de formació teòrica i pràctica (les alumnes treballaran com a auxiliar d’atenció sociosanitària per donar suport a la plantilla de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara, a la mateixa vegada que es formen en aquesta especialitat). Un total de 10 alumnes estan cursant aquest programa, que compta amb dues formadores.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.