ONDARA ACULL LA PRIMERA FIRA FEMINISTA ELS DIES 8, 9 I 10 DE MARÇ

Ondara, 19.02.24. Aquest matí s’han presentat en l’Ajuntament d’Ondara els actes i activitats emmarcats en la I Fira Feminista, que Ondara acollirà els dies 8, 9 i 10 de març de 2024, en el Prado i la Casa de Cultura. La iniciativa ha sigut presentada per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura i Igualtat, Nerea Mallol; el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, i la tècnica d’Igualtat de la MASSMA, Maricela Romero.

Nerea Mallol ha detallat la programació amb motiu del Dia de la Dona 8 M, destacant que “s’ha posat en marxa amb l’objectiu de donar suport i visibilitzar el feminisme i crear una xarxa intergeneracional local i comarcal respecte d’això”. El programa de la I Fira Feminista és molt variat, i va dirigit a públic de totes les edats; des de la Regidoria d’Igualtat s’ha aprofitat per a “animar a tot el món a què participe, perquè és necessari que també els xiquets i xiquetes cresquen amb aquests valors, i perquè necessitem de l’ajuda dels homes perquè les coses canvien”, ha afirmat la responsable d’Igualtat.

La programació començarà el divendres 8 de març amb el concert de Meritxell Gené, a les 20:30 hores a la Casa de Cultura d’Ondara (concert emmarcat en el programa del Festival Barnasants 2024). Al llarg de tot el cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de març, el Prado acollirà la Fira Feminista, amb activitats infantils i conta-contes amb perspectiva de gènere; tallers, i stands i parades de col·lectius feministes i associacions de dones.

El dissabte 9 de març, entre les activitats previstes, destaca la música amb la batucada Ondaratack; el concert del cor de dones de la UMO (concert de persones adultes que oferiran un repertori amb les dones com a protagonistes, en forma de crida feminista); lectura de manifest institucional; vermut feminista i monòleg «Made in patriarcado», que anirà a càrrec de la tècnica d’Igualtat de la MASSMA, Maricela Romero, la qual abordarà com les dones són socialitzades per a ser com volen els altres, no per elles mateixes. Després del dinar, es realitzarà el passeig amb perspectiva de gènere, en què es tindran en compte les respostes i dades obtingudes al qüestionari online posat en marxa per Igualtat sobre la percepció de la seguretat de les dones a Ondara (https://forms.gle/x8k12HzU2X1yyTnFA ). Aquest formulari forma part d’un procés, que constarà de tres fases: recopilació d’informació en línia a través d’aquest qüestionari; tallers participatius presencials per a posar en comú experiències entorn de la mobilitat i la percepció de seguretat de l’espai urbà que servirà de preparació de les marxes exploratòries; i la marxa exploratòria per a descriure col·lectivament l’espai urbà delimitat i fer un diagnòstic des de l’experiència viscuda; és aquesta marxa la que es realitzarà el dissabte 9 de març. Els actes d’eixe dia també inclouran el podcast «DeParkineo» i el concert de JazzWoman, cantant valenciana que fusiona diferents tipus de música.

Per al diumenge 10 de març, els actes inclouran el taller de collage «Tres voltes rebel»; un taller de defensa personal; i la xerrada d’Irene Ballester; i per la vesprada, com a cloenda de la I Fira Feminista d’Ondara, tindrà lloc el lliurament dels primers premis «Amb Veu de Dona» per reconèixer a una dona o col·lectius de dones del poble, per la seua trajectòria i implicació (en aspectes culturals, tradicionals, etc); després, els actes culminaran amb el Concert Quatre Sons «Música en clau de dona» (amb la participació de la música local Lourdes Gavilà).

L’apartat esportiu femení tindrà un gran protagonisme en els actes del 8M; amb la I Trobada esportiva de Fémines, segons ha donat a conèixer Lluís Fornés. El dissabte 9 de març hi haurà un dinar de germanor al Prado (organitzen Festers de la Soledat 2024) i un partit de bàsquet femení a la vesprada; i el diumenge 10 de març, a les 10 hores començarà la II Volta a la Marina Fémines; una prova ciclista amb eixida i meta a l’Avinguda Doctor Fleming, davant la Plaça de Bous; a les 12 hores, partit de futbol femení de l’equip femení de l’Ondarense; i a les 17 hores, partida de raspall femení al trinquet Municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura, Esports.