ELS CENTRES EDUCATIUS D’ONDARA PARTICIPEN EN EL PROJECTE PILOT DE COOPERACIÓ TERRITORIAL PER AL BENESTAR EMOCIONAL EN L’ÀMBIT EDUCATIU DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Ondara, 15.02.24. Ondara ha estat seleccionada per la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa de la Conselleria d’Educació, i tant el CEIP Sanchis Guarner com l’IES Xebic d’Ondara estan formant-se en el Programa Pilot de Cooperació Territorial per al Benestar Emocional en l’Àmbit Educatiu de la Conselleria d’Educació. La formació del professorat dels centres ondarencs va començar a mitjans de gener, i s’estendrà fins al mes de juny.

Aquesta setmana, l’equip coordinador del Projecte ho ha presentat a l’Ajuntament d’Ondara, per tal de rebre el seu suport. En la presentació van participar els regidors i regidores de l’Equip de Govern; entre ells, l’Alcalde, José Ramiro, i la Regidora d’Educació, Rosa Ana Marí; així com tècnics municipals, per tal de donar a conèixer la part comunitària del programa. Posteriorment, es va desenvolupar al CEIP una de les sessions de formació.

Al Projecte hi participen els centres educatius de tres municipis valencians: Ondara, Almenara i Alaquàs, i té com a finalitat la inclusió de l’aprenentatge soci emocional als centres educatius, no com un aspecte a treballar a banda, sinó integrat amb tot allò que es fa als centres en la tasca diària d’aquests. Amb aquesta metodologia, entre altres beneficis, es redueixen els problemes de disciplina i de fracàs escolar; es redueixen els perills de trastorns mentals i s’augmenten les habilitats socials i la capacitat d’emancipació de cara a la vida adulta. Aquest Projecte de Benestar emocional és un Projecte comunitari; per tant, no només s’implementa a nivell de centre, sinó a diferents nivells: aula, centre, famílies i municipi. I en aquest últim és on entra en joc el paper de l’Ajuntament d’Ondara com a garant de complir amb les mateixes línies d’actuació amb la infància i l’adolescència que es duguen als centre educatius del municipi.

Aquest curs 2023-24, el Projecte es troba en procés d’iniciació amb la formació del professorat i l’elaboració del mapatge de recursos del municipi d’Ondara que podrien col·laborar amb els centre educatius. En el proper curs, ja està previst l’inici de la implementació amb el seguiment per part d’una “Comissió de Benestar” on no només estaran representats i representades els i les docents, sinó que també ho estaran agents de la comunitat educativa.

REGIDORIA D’EDUCACIÓ * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.