L’INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA ORGANITZA LA JORNADA ‘EMERGENT-CIES’ DE NOUS LLENGUATGES ESCÈNICS PER A PROGRAMADORS DEL CIRCUIT CULTURAL VALENCIÀ

El departament de Cultura d’Ondara participa en aquesta jornada

Ondara, 14.02.24. Ahir 13 de febrer, la Vila Joiosa va acollir la V edició d’EMERGENT-CIES, les jornades de nous llenguatges escènics per a programadors del Circuit Cultural Valencià, organitzada per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

L’Alcalde de la Vila Joiosa, Marcos Zaragoza, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós Viñoles, van inaugurat la sessió al Teatre Auditori, juntament amb la regidora de Cultura, Marisa Mingot. Els programadors culturals dels 92 municipis (entre ells, també d’Ondara) i de les universitats que formen part del circuit van compartir jornada a les diferents instal·lacions culturals de la Vila Joiosa. L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer les companyies i les obres emergents de la Comunitat Valenciana perquè formen part de les programacions culturals de les sales municipals i enfortir la cultura escènica professional a tota la comunitat. Al llarg del matí es van exhibir quatre espectacles que representen nous llenguatges escènics: l’espectacle teatral ‘Laila’, de Juno Producciones; la producció de dansa ‘L’última i mon anem’, de la companyia Marxa Maxo; la música de ‘Mala’, i la proposta de circ ‘Límit’, de la companyia María Andrés.

El Circuit Cultural Valencià és un projecte de l’Institut Valencià de Cultura dirigit a la ciutadania que cerca que la cultura estiga present i a l’abast de tota la Comunitat Valenciana, però també pretén reforçar i consolidar els sectors professionals valencians de les arts escèniques, la música i l’audiovisual. El Circuit és un projecte compartit amb 90 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana (entre ells, l’Ajuntament d’Ondara) i les universitats d’Alacant i Jaume I de Castelló, amb la intenció de presentar amb regularitat obres professionals de teatre, dansa, circ, concerts i projeccions audiovisuals de qualitat i descentralitzades.

Publicado en Cultura.