NEBULOSSA REPRESENTARÀ A ESPANYA EN EUROVISIÓ

Ondara, 04.02.24. Nebulossa, el duet d’Ondara format per Mari Bas i Mark Dasousa, triomfa amb el tema «Zorra» i serà el pròxim representant d’Espanya en la 68a edició del Festival d’Eurovisió, que se celebra el pròxim 11 de maig a Malmö (Suècia). El grup ondarenc es converteix així en el vencedor del Benidorm Fest, després d’imposar-se a les altres set candidatures, que havien superat les dues semifinals celebrades aquesta mateixa setmana a la ciutat de la Marina Baixa.

Nebulossa va ser la gran triomfadora de la nit de dissabte, i va obtindre un total de 156 punts, mentre que St. Pedro va quedar en segona posició, amb 139 punts, i Angy Fernández, tercera, amb 128 punts. Per la seua banda, l’artista de Villena, Almácor, ha quedat cinqué en el rànquing, amb 99 punts. L’esperada final ha començat a les 22:00 hores d’aquest dissabte al Palau d’Esports L’Illa de Benidorm. Nebulossa va actuar en cinquena posició amb la viral cançó «Zorra», que ja té vora dos milions de reproduccions en Spotify i més d’1.700.000 vistes del videoclip en YouTube.

Una vegada passades les actuacions, va arribar l’hora de les deliberacions. Les puntuacions s’han repartit entre el jurat nacional i internacional (50% dels vots), l’audiència (el 25% de la puntuació) i el vot demoscòpic (el 25% restant). La pugna entre els dos principals candidats ha començat equilibrada, ja que per primera vegada en un Benidorm Fest hi ha hagut un empat, amb Nebulossa i St. Pedro, que han obtingut 86 punts. En el vot demoscòpic, que ha guanyat Jorge González, Nebulossa s’ha avançat per la mínima, i ha aconseguit 30 punts, per 28 que ha obtingut el canari. Finalment, amb diverses possibilitats encara obertes, ha arribat el vot de l’audiència, que ha decidit finalment la victòria de Nebulossa. Els ondarencs han assolit la màxima puntuació, 40 punts, que els han portat directament a l’anhelat Micròfon de Bronze i a convertir-se en els pròxims representants d’Eurovisió.

Amb una lletra empoderadora que resignifica la paraula zorra per a donar-li la volta als insults masclistes que encara imperen en la societat actual, els ondarencs duran a Suècia una proposta poc convencional i un missatge rellevant que podria semblar transgressor a una Eurovisió acostumada a un altre tipus de propostes. “Era una cançó necessària, amb un missatge molt directe”, s’enorgulleix la cantant, “a la vista està que ho era perquè tota la gent l’ha agafada com a pròpia i s’ha alliberat amb el tema”.

L’actuació de Nebulossa en la final del Benidorm Fest va ser seguida des d’Ondara per centenars de persones que van acudir al Prado a presenciar la gala des de la pantalla gegant que hi havia disposat l’Ajuntament d’Ondara en suport a Nebulossa. Després, ahir diumenge desenes de persones van acudir a mostrar el seu suport a Mari Bas i Mark Dasousa, en la seua arribada a Ondara. L’Alcalde, José Ramiro, va expressar el seu orgull pel triomf dels Nebulossa i va avançar que des de l’Ajuntament d’Ondara s’instal·larà una pantalla gegant a la plaça de Bous per a presenciar Eurovisió 2024.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.