LA FORMADORA DE MESTRES EVA SARGATAL ABORDA EN ONDARA ELS REPTES DE L’EDUCACIÓ INFANTIL EN UNA CONCORREGUDA JORNADA PEDAGÒGICA

  • La prestigiosa mestra i divulgadora catalana encapçalà un encontre docent que estigué introduït per la regidora d’Educació Rosa Ana Marí, l’inspector d’Educació Andreu Alminyana i el col·lectiu Teixint la infància
  • La Casa de Cultura acollí una jornada que congregà més d’un centenar d’assistents

Ondara, 05.02.24. El passat dissabte 3 de febrer, la Casa de Cultura d’Ondara acollí les VI Jornades d’Educació Infantil a la Marina Alta encapçalades pel lema Ser i estar: Acompanyament de la persona educadora a càrrec d’Eva Sargatal, prestigiosa docent i mestra de mestres catalana que s’encarregà d’abordar els reptes de l’educació infantil durant les cinc hores, de 9 a 14:00 hores, que durà la sessió formativa que es desenvolupà en l’esmentada instal·lació municipal.

Mestra d’escola bressol, formadora de mestres i directora de la revista Infància de Rosa Sensat, Sargatal té una dilatada experiència a l’aula que compartí amb els més de 100 assistents que s’inscrigueren a una jornada on es tractaren temes com la presència de la persona educadora a l’escola bressol, així com l’absència d’aquesta figura pedagògica. Pel que fa a la dinàmica de l’encontre, a més de la ponència vertebradora de Sargatal, hi hagué taules de treball i col·loqui entre els docents inscrits a la jornada.

Així mateix, l’acte estigué introduït per la Regidora d’Educació Rosa Ana Marí, l’inspector d’Educació Andreu Alminyana i el col·lectiu Teixint la infància: organitzadors d’una jornada que va gaudir d’una gran acollida així com de la inscripció i participació de gent de tota la província.

En relació al renom i contribució pedagògica d’Eva Sargatal, la docent va ser entrevistada la vespra de la jornada a La Veu d’Ondara amb motiu de la realització de la sessió ondarenca. Conversa en què Sargatal apostà per «entendre l’escola del ser i estar com a un espai de socialització per tal de permetre generar espais de conversa, de trobada i de compartir». A més, tal com Sargatal encoratjà l’audiència i els assistents a la jornada, «cal aprofitar i enriquir el màxim possible l’experiència d’intercanvi i aprenentatge que s’experimenta dia a dia als centres escolars». 

Publicado en Actualitat, Ajuntament.