LA REGIDORIA DE JOVENTUT D’ONDARA INICIA EL PROJECTE DE PARTICIPACIÓ JUVENIL “JOVES PRO”

Ondara, 29.01.24. L’Ajuntament d’Ondara, a través del seu departament de Joventut, ha engegat el projecte “Jove Pro”, que ha estat presentat per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; el Regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Ruiz, i personal de joventut de l’Ajuntament d’Ondara. El projecte “Jove Pro” té com a línia fonamental involucrar a la generació més jove en el desenvolupament i millora del municipi d’Ondara, des de la perspectiva dels i les més joves. La iniciativa té com a objectiu fomentar un diàleg obert, inclusiu i col·laboratiu entre els joves i les autoritats locals.

Durant aquests dies, el personal del Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara s’ha traslladat a l’IES Xebic per tal de difondre el projecte “Jove Pro”; un projecte de participació juvenil que pretén implicar a la joventut de 1er, 2n i 3er d’ESO en fer un municipi més amable per a aquests sectors poblacionals. El projecte s’ha iniciat així amb la difusió als centres educatius, i després pretén treballar amb els i les joves a l’Espai Jove en diferents dinàmiques sobre participació, elaboració de propostes, fòrums de participació juvenil oberts a altres joves, trobades, etc.; en unes reunions que tindran periodicitat mensual (el dia que els i les joves decidisquen).

L’Alcalde i el Regidor d’Infància, Adolescència i Joventut van expressar el seu entusiasme per la iniciativa, assenyalant que «és essencial involucrar a la nostra joventut en la presa de decisions per a construir un futur més inclusiu i pròsper per a totes i tots. Aquest projecte reflectix el nostre compromís amb l’apoderament de la joventut i la creació d’una Ondara que valore i responga a les seues veus».

Cal esmentar que aquesta iniciativa dona resposta a una de les principals línies estratègiques del Pla Jove (que va aprovar l’Ajuntament d’Ondara a desembre de 2022) i que també pretén, abans que finalitze el mes, comptar amb la veu dels més menuts i menudes amb la creació del Consell Local d’Infància, que ja està també engegant el seu procés de difusió. Es pot llegir més sobre aquest Projecte al web de l’Espai Jove d’Ondara, https://joventut.ondara.org/ a l’apartat: Participació juvenil, on també es troba per a la seua consulta el Pla Jove.

REGIDORIA D’INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I JOVENTUT* AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.