L’AJUNTAMENT D’ONDARA DEMANARÀ A LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA QUE ES CONSIDERE ALS PORC SENGLARS COM UNA PLAGA I ES DONEN SOLUCIONS PER A CONTROLAR-LA

Ondara, 19.01.24. La superpoblació de porcs senglars és un problema que afecta molts municipis de la Marina Alta. Per aquest motiu, s’ha convocat per al pròxim dilluns 22 de gener una reunió de la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta per a estudiar possibles mesures a adoptar. A la dita reunió assistirà l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor de Medi Ambient, Miguel Gomis, amb una sèrie de propostes, que ja es van abordar en la reunió que prèviament ha mantingut aquesta mateixa setmana Miguel Gomis amb el president de l’Associació de Caçadors d’Ondara, Juan Luís Garcia Ferrer, per a analitzar la situació concreta en aquest municipi.

Segons li van traslladat els caçadors al responsable de l’àrea de Medi Ambient, a Ondara s’estan realitzant batudes, però la problemàtica principal de l’associació de caçadors és, què fan després amb els animals morts?. Des de l’Ajuntament s’estan buscant solucions per donar-los eixida, tal com ha confirmat Miguel Gomis.

El Regidor de Medi Ambient ha avançat que des de l’Ajuntament d’Ondara es proposarà en la reunió de la Xarxa d’Alcaldes del proper dilluns demanar una reunió amb la Conselleria d’Agricultura perquè reconeguen i qualifiquen als porcs senglars com una plaga, i que des de Control de Plagues aporten solucions.

D’altra banda, un altre problema, segons ha explicat Miguel Gomis, és el dels terrenys erms que hi han en Ondara, on s’amaguen els porcs senglars. Per això, el proper dijous 25 de gener, al ple ordinari de la corporació, es portarà a aprovació una proposta d’iniciativa per a la creació d’una Ordenança de Neteja, impulsada per la Regidoria de Medi Ambient (dirigida per Miguel Gomis) i pel Conseller Delegat de l’empresa municipal SINMA, Jordi Dominguis. Es tracta d’una ordenança municipal de neteja, conservació, arbratge i tancament de solars i parcel·les, que reculla part de la problemàtica. Des de l’Ajuntament es considera que la neteja de parcel·les al municipi, especialment les de caràcter rústic, suposen un problema de convivència ciutadana i salubritat; i que la normativa vigent no compta amb un règim sancionador ni reculla bona part del la problemàtica actual.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.