LA CONSELLERA DE JUSTÍCIA I INTERIOR VISITA L’AJUNTAMENT D’ONDARA I INAUGURA L’OFICINA DE SUPORT AL JUTJAT DE PAU

La Conselleria ha dotat de funcionariat al servei de l’administració de justícia per a fer les tasques que fins ara venien fent treballadors municipals en el Jutjat de Pau d’Ondara

Ondara, 18.01.24. Aquest matí, la Consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha visitat l’Ajuntament d’Ondara i ha inaugurat l’oficina de suport al Jutjat de Pau. La Consellera ha sigut rebuda per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; membres de la Corporació Municipal; la Jutgessa de Pau d’Ondara, Juana Peris; i el cap de la Policia Local, Toni Galiano. Per part de Conselleria, han participat en la visita i recepció institucional Cristina Gil Fabregat, directora general de Justícia, i Eduardo Ruiz Navarro secretari autonòmic de Justícia. A continuació, Elisa Núñez ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament d’Ondara i ha mantingut una reunió amb l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha obsequiat a la Consellera amb un exemplar de la Carta Pobla d’Ondara.

La Consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha visitat les dependències del Jutjat de Pau, ubicades en la planta baixa de l’Ajuntament d’Ondara. D’aquesta manera s’ha donat per inaugurada l’oficina de suport al Jutjat de Pau d’Ondara, que és una de les 5 oficines que Justícia obri enguany 2024 de suport als jutjats de pau a Catral, Nàquera, Ondara, Turís i Moncofa. Les oficines de suport d’aquestes cinc localitats, que en 2023 van superat els 7.000 habitants, com és el cas d’Ondara, han entrat en funcionament aquest passat dia 15 de gener 2024. Les oficines són ara ateses per funcionaris dels cossos de l’Administració de Justícia, mentre que les instal·lacions i els mitjans instrumentals del jutjat de pau estan a càrrec de cada ajuntament. La consellera ha indicat que des de Justícia s’ha dotat de suport informàtic i personal als jutjats d’aquests 5 municipis, i ha avançat també que des del seu departament s’està duent a terme projecte digitalització tots els Registres Civils, i Ondara es troba en aquest projecte, que té una duració de 2 anys.

Elisa Núñez ha manifestat que “és un gran avanç i un compromís amb la ciutadania, ja que es pot facilitar l’accés de la justícia als ciutadans”. La Conselleria de Justícia assumix el cost dels sistemes informàtics i del personal. El cost de personal que assumix la Conselleria de Justícia, ascendix a la quantitat de 73.127,43 euros anuals per a cada un d’aquests jutjats de pau. Aquesta xifra preveu el salari per al funcionari del cos de gestió amb funcions de secretari de jutjat de pau i per al del cos d’auxili judicial. La Conselleria de Justícia dota així de funcionariat al servei de l’administració de justícia per a fer les tasques que fins ara venien fent treballadors municipals. En el cas de l’oficia d’Ondara, compta des d’ara amb dos treballadores de Justícia, una que fa les tasques de gestora processal i assumeix les funcions de secretaria, i una altra funcionària que fa les funcions d’auxili judicial. Les funcions que es faran al jutjat de pau d’Ondara seran les mateixes que venien desenvolupant-se fins ara, amb la diferència de que les faran dos funcionàries de l’administració de justícia directament. Quant al personal treballador de l’Ajuntament que prestava servei al Jutjat de Pau, les 2 persones s’han reubicat en altres serveis municipals que necessitaven un reforç, donant resposta així a les necessitats organitzatives d’altres àrees.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Política.