ONDARA S’ADHEREIX AL FESTIVAL BARNASANTS, I COMPTARÀ AMB EL CONCERT INAUGURAL AL PAÍS VALENCIÀ, A CÀRREC D’ALBERT PLA EL 16 DE FEBRER

Per a la Regidora de Cultura, Nerea Mallol, aquest festival «defensa la cançó d’autor, l’internacionalisme i la nostra llengua i cultura, a banda d’implicar-se en diferents causes socials»

Ondara, 16.01.24. La Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Nerea Mallol, ha anunciat hui que Ondara acollirà el concert inaugural del Festival Barnasants al País Valencià en 2024. Serà el divendres 16 de febrer i anirà a càrrec d’Albert Pla, que presentarà “Os acordáis” el divendres 16 de febrer a les 22:30 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara. Les entrades (15 euros) es poden adquirir online en www.barnasants.com i www.agendaondara.es . El concert a Ondara serà el primer concert del festival en tot el País Valencià, segons ha destacat la Regidora de Cultura, Nerea Mallol, la qual ha explicat que aquest festival, Barnasants “defensa la cançó d’autor, l’internacionalisme i la nostra llengua i cultura, a banda d’estar present i implicar-se en diferents causes socials que considere que s’han de visibilitzar; per tant, representa la defensa de la pluralitat social i cultural que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara vol visibilitzar”, ha emfatitzat.

El Projecte cultural Barnasants va néixer amb l’objectiu de donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera en que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta. A dia d’avui compta amb més de 100 concerts arreu dels territoris de parla comuna, produccions pròpies, concerts especials, edició de material discogràfic i literari. En els últims anys, s’ha establert com a Projecte Cultural en Xarxa, amb més de 25 seus. Enguany, una d’aquests seus serà per primera vegada Ondara.

Barnasants és un festival internacional de cançó d’autor i projecte cultural que se celebra anualment a Barcelona des de 1996. El festival s’allarga durant els tres primers mesos de l’any, oferint anualment una mitjana d’un centenar de concerts, amb més d’una vintena de seus en actiu. Allò que va començar com un cicle de deu concerts ha anat evolucionant progressivament i gràcies a les complicitats, actualment es considera una de les trobades referents entre de la paraula musicada. El fundador i director del Festival Barnasants és l’activista cultural Pere Camps i Campos, aleshores portaveu de SOS Racisme, Premi Nacional de Música l’any 2012 medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, entre altres premis com el de la UPEC l’any 2015 i el premi a la trajectòria per part del Col·lectiu Ovidi Montllor, format per professionals de la música del País Valencià.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.