FINALITZEN AMB GRAN ÈXIT LES ACTIVITATS DE NADAL “A L’ESPAI JOVE FUN, FUN, FUN”

Realitzades la passada setmana els dies 27, 28 i 29 de desembre, tot coincidint amb les vacances escolars, les activitats finals de l’any del departament de Joventut han estat cofinançades pel Pla Corresponsables

Ondara, 2.01.23. Durant els passats 27, 28 i 29 de desembre es van desenvolupar a l’Espai Jove les activitats de cuina, robòtica i balls urbans que des de la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara s’havien organitzat per a xiquets, xiquetes i adolescents des de 4rt de primària a 2n d’ESO. Les activitats han comptat amb una alta participació ja que en un primer moment es van haver d’augmentar places dels tallers d’un màxim de 15 a un màxim de 18 persones per poder donar resposta a l’alta demanda i després completant inscripcions per a tots els tallers els tres dies.

Cal destacar que aquestes activitats s’han organitzat cofinançades amb els fons del Pla Corresponsables del qual l’Ajuntament d’Ondara ha estat beneficiari en 2023 podent donar oportunitat així a les famílies de tindre oportunitats de conciliació familiar per mitjà d’activitats que, a més, han fomentat la socialització i gaudi del temps lliure vocacional de xiquets/es i adolescents. En aquesta línia, durant l’últim trimestre del 2023, des de la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara s’ha fet un balanç més que positiu de tota la tasca feta des de l’Espai Jove amb la incorporació de tot el personal finançat per la Generalitat Valenciana. En aquesta línia, s’han donat puntes d’assistència a l’Espai Jove de fins a 56 persones en una mateixa vesprada: xifra que demostra la necessitat d’aquests tipus d’infraestructures per al desenvolupament de les polítiques juvenils municipals.

Cal recordar que a l’Espai Jove es desenvolupen projectes que no només impliquen propostes d’oci educatiu, sinó que també s’han coordinat projectes com el de l’Aula d’estudi que en l’últim trimestre de 2023 s’ha consolidat havent fins i tot d’ampliar els grups en un principi proposats de dos a tres grups. D’altra banda, també es col·labora estretament amb l’IES Xebic com a àmbit on difondre la informació que des del departament de Joventut es considera que pot ser d’interés per a l’alumnat i, a més a més, també es vertrebra un projecte que s’ha iniciat aquest curs des de l’institut com és el Projecte d’Aula Compartida o Aula PAC on des de l’Espai Jove es col·labora els dijous i divendres a partir d’un projecte trimestral proposat pel propi alumnat al qual es treballen altres aspectes com el treball en grup, el coneixement de l’entorn i el municipi, coneixement d’altres entitats que col·laboren en el projecte, habilitats socials, orientació socioeducativa, etc.

En aquest sentit, el regidor de Joventut, Jordi Ruiz, ha posat de rellevància la necessitat de seguir fomentant un espai com el de l’Espai Jove no només com a eix vertebrador de les polítiques juvenils a Ondara, sinó també com a punt de trobada de la gent jove. A més, ha destacat que des del seu departament s’ha estat treballant durant el 2023 en alguns projectes que veuran la llum durant el 2024 i que suposen un pas més en el desenvolupament dels eixos del I Pla Jove d’Ondara, el qual es va aprovar ara fa un any. Pel que fa a l’actualitat del departament de Joventut, es pot seguir tota la informació de l’Espai Jove de l’Ajuntament d’Ondara a les seues xarxes socials: a Facebook com a Espai Jove Ajuntament Ondara i a Instagram com a espaijoveondara.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.