LA COBERTA ACCÉS A L’ESCOLETA INFANTIL ÉS EL PROJECTE MÉS VOTAT EN ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS D’ONDARA 2023

Els projectes que es podran executar amb els 50.000 euros de la partida són 3: la coberta accés a l’escoleta infantil per 28.500 euros; la instal·lació de semàfors pedagògics en la zona peatonal de l’IES Xebic per 9.500 euros i la instal·lació d’il·luminació decorativa als edificis públics per 4.000 euros

Ondara, 20.12.23. Enguany 2023, dins dels Pressuposts Municipals d’Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes triats per part de la població d’Ondara, dins dels Pressupostos Participatius. De 27 de novembre al 14 de desembre 2023, totes aquelles persones empadronades a Ondara majors de 16 anys van poder votar i triar una o vàries de les 10 propostes presentades. Les votacions es van realitzar via telemàtica en https://participa.ondara.org/ , o de forma presencial en l’Espai Jove o Casa de Cultura. Aquest dilluns 18 de desembre 2023 es va reunir el Consell de Participació d’Ondara per a donar compte dels resultats de les votacions per a la consulta de Pressupostos participatius per a l’Anualitat 2023. Segons ha anunciat el Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, aquesta ha estat la consulta amb major participació des que es fan a Ondara (han votat 222 persones), superant el 3% del cens, que és el mínim establert per a que els resultats siguen al 100% vinculants. Tant el Regidor de Participació Ciutadana, com el Consell de Participació Ciutadana, han valorat molt positivament els canvis introduïts en la consulta d’inversions d’enguany, perquè s’ha facilitat l’accés de la població i, per aquest motiu, s’han registrat més propostes i més vots que en la resta de consultes.

Les propostes a executar són les que es podran realitzar amb el crèdit de 50.000 euros amb la finalitat d’executar el major nombre de propostes per ordre de vots, i l’execució dels projectes començarà en 2024. Tenint en compte la quantia màxima disponible per a la consulta d’inversions i amb la voluntat que es puguen executar el màxim dels projectes presentats, es proposa per part del Consell de participació ciutadana incloure, per odre, el màxim de propostes fins esgotar el crèdit disponible, que són 3: la coberta accés a l’escoleta infantil per 28.500 euros (1er projecte més votat); la instal·lació de semàfors pedagògics en la zona peatonal de l’IES Xebic per 9.500 euros (3rer projecte més votat) i la instal·lació d’il·luminació decorativa als edificis públics per 4.000 euros (8è projecte més votat).

Les propostes més votades per ordre de nombre vots, són les següents:

1- amb 63 vots: Coberta d’accés a l’escoleta infantil: 28.500 €

2- amb 43 vots: Condicionament camí Pamis i Centre comercial: 47.500 €

3- amb 40 vots: Semàfors pedagògics zona peatonal IES Xebic: 9.500 €

4- amb 39 vots: Canvi orientació actuals i noves pistes de pàdel : 50.000 €

5- amb 31 vots: Coberta grades camp de futbol municipal: 27.000 €

6- amb 28 vots: Millora parc de gossos a Tossals i nou parc de gossos: 27.000 €

7- amb 28 vots: Instal·lació de piló retràctil a C/Carlos Arniches cap a C/Serra: 13.500 €

8- amb 26 vots: Instal·lació il·luminació decorativa edificis públics: 4.000 €

9- amb 21 vots: Millora acústica espai d’oci Espai Jove: 12.500 €

10- amb 7 vots: Millora zona passeig d’arbres Ronda Generalitat: 50.000 €

Tot i les tres propostes escollides pel Consell de participació ciutadana, i a la vista que quedaria un romanent de 8.000€ de la quantia total per a la Convocatòria, s’acorda per part del Consell de Participació ciutadana aprofitar aquest romanent per a poder incloure millores en el projectes escollits, o per si aquests finalment suposaren una despesa major a la dels preus orientatius; i, en el cas que no siga necessari disposar del crèdit per als casos anteriors, poder iniciar alguns dels altres projectes presentats a la convocatòria. Per tant, i en compliment del punt 6 de la Metodologia per als Pressupostos participatius 2023 a Ondara, en la Fase d’execució, el Govern Municipal té la obligació de donar compte d’aquests resultats al Plenari Municipal de l’Ajuntament d’Ondara en la sessió més propera a la data de celebració d’aquesta reunió del Consell de participació ciutadana; iniciar els tràmits pertinents per a l’execució de les propostes seleccionades després de les votacions; facilitar el seguiment de l’execució de les propostes efectivament escollides, i escoltar les opinions i les propostes de millora de la ciutadania sobre aquest procés participatiu per tal d’avaluar-lo i millorar-lo.

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.