LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ D’ONDARA EDITA PER SISÈ ANY EL LLIBRE “LA GIRONERA I LA BRUIXA DE LA BOIRA”, UNA RONDALLA TRADICIONAL

L’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Associació Ocell, edita per sisè any un llibre sobre aquest personatge ondarenc; una obra que es lliurarà a totes les famílies del centre

Ondara, 19.12.23. La Gironera torna per Nadal. Fa ja 6 cursos, els alumnes de 6è curs del CEIP Sanchis Guarner d’Ondara van donar a conèixer el personatge ondarenc de “La Gironera” mitjançant texts i il·lustracions al col·legi. “La Gironera” és un personatge entranyable a què li diuen així perquè li agrada passejar per la vora del riu Girona, on té un hortet: “La Gironera és una velleta entranyable, molt amable i simpàtica. Viu a la Cova Fosca de Segària, però quan arriba la Nit de Nadal recorre tot el poble repartint regals a totes les xiquetes i xiquets que s’han portat bé durant tot l’any”.

Des de 2018, es va fer un pas més en l’impuls d’aquest personatge nadalenc ondarenc, i entre la Regidoria d’Educació, l’Associació Ocell, i l’AMPA del CEIP Sanchis Guarner, es va editar el llibre “La Gironera, una rondalla tradicional”, basat en aquest personatge. Enguany 2023 i per 6è any consecutiu, la Regidoria d’Educació ha editat la sisena part d’aquest llibre: “La Gironera i la bruixa de la boira”. El llibre, al igual que les anteriors edicions, ha sigut desenvolupat per Javier Estarca Ramis, professor del centre, a partir del treball dels alumnes, i compta amb les il·lustracions de Josep Vidal Martín. En la presentació del llibre al col·legi realitzada aquest matí han participat la Regidora d’Educació, Rosa Ana Marí; el director del CEIP Sanchis Guarner, Raül Lara; la tècnica d’Educació, Xelo Castellano; l’autor de l’obra, Javier Estarca, i l’il·lustrador, Josep Vidal.

Enguany, la Regidoria d’Educació lliurarà a totes les famílies del CEIP Sanchis Guarner un exemplar d’aquesta Rondalla el dimarts, 19 de desembre en el mateix centre. Aquesta obra estarà a disposició dels usuaris de la Biblioteca Municipal d’Ondara i de les Biblioteques d’Infantil i Primària del CEIP Sanchis Guarner, així com també alguns exemplars arribaran també a l’escoleta infantil.

REGIDORIA D’EDUCACIÓ * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.