ONDARA VIURÀ LA MÀGIA DEL NADAL AMB UN COMPLET PROGRAMA D’ACTES ORGANITZAT PER L’AJUNTAMENT PER A TOTES LES EDATS

La programació, del 21 de desembre al 7 de gener del 2024, compta amb novetats no només als actes ja tradicionalment programats, sinó també amb la inclusió de nous actes i activitats

Ondara, 14.12.13. Hui s’han presentat públicament en roda de premsa les activitats i actes de Nadal 2023 organitzats per l’Ajuntament d’Ondara. En la presentació nadalenca han participat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidoria de Cultura, Nerea Mallol; el Regidor de Festes i Tradicions i d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Ruiz-Orejón; i el tècnic de Joventut, Pedro Gil. La programació nadalenca d’Ondara s’oferirà del 21 de desembre fins al 7 de gener del 2024, i comptarà amb novetats als actes ja tradicionalment programats, així com també amb la inclusió de nous actes i activitats.

La programació s’iniciarà el dijous 21 i divendres 22 de desembre amb la campanya de teatre escolar que ve desenvolupant-se tradicionalment en aquestes dates des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, com a mètode d’apropament del teatre als més menuts i menudes. Enguany, la companyia Tramant Teatre representarà “Conte de Nadal” per als xiquets/es d’infantil i primer cicle de primària, i “La nova historia de la Caputxeta roja” per a l’alumnat de segon i tercer cicle de primària.

El divendres 22 de desembre, el Pare Noel trasllada la seua oficina postal a Ondara per tal de recollir les cartes dels més menuts. Com a novetat, enguany es comptarà amb una tematització diferent, al més pur estil poblat nadalenc, i s’acompanyarà amb diferents activitats/tallers que complementaran l’arreplegada de les cartes. L’inici de les activitats serà a les 18 hores, i l’arribada del Pare Noel a l’edifici del Prado es produirà a les 19 hores (anirà acompanyat per D’Ondara Colla de dolçaines i tabals). A més, l’arribada del Pare Noel comptarà amb l’actuació de l’Escola de Gimnàstica Rítmica d’Ondara.

El dissabte 23 tindrà lloc la proposta més innovadora de la programació nadalenca d’enguany a Ondara, amb la festa «Benvingut Nadal». Aquesta festa suposarà una oportunitat de poder celebrar tots i totes junts, com a poble, l’inici de les festes nadalenques. Des de les 18.30 hores, i a la Plaça del Convent, es podrà gaudir de l’espectacle “Els nutcracks” a càrrec de l’Estranya Companyia, que faran gaudir amb la màgia d’aquests elements tan típics del Nadal. A les 19.00 hores, a la façana de l’Ajuntament, es projectarà el conte “Adriana en Nadal” una proposta de videomaping, projecció sobre la façana de l’Ajuntament, que aprofita els recursos audiovisuals per tal d’adaptar-se als llocs de projecció, fent la delícia de menuts i majors.

Ja el dimarts 26, se celebrarà la ja tradicional Cursa Sant Silvestre a Ondara, sent aquesta la seua XIII edició. L’eixida serà a les 20.00 hores des de l’Edifici del Prado i la meta serà al mateix lloc. La cursa és a benefici de la Residència Mare de Déu de la Soledat d’Ondara i les inscripcions es poden realitzar al web: www.somesport.com

També, com a novetat enguany, des del dimecres 27 fins al divendres 29 de desembre, a l’Espai Jove, s’han organitzat activitats per a xiquets/es i adolescents des de 4t de primària fins a 2on d’ESO. S’oferiran en horari de 17 a 19 hores, i tenen caràcter simultani, el que ofereix l’oportunitat de poder gaudir de diferents activitats els tres dies; la mateixa activitat els tres dies; o només inscriure’s aquell dia/dies que puguen assistir a les activitats, que són cuina, robòtica i balls urbans. Són gratuïtes i requereixen d’inscripció obligatòria, ja que les places són limitades (màxim 15-18 persones per activitat). Les inscripcions es poden fer via web a https://joventut.ondara.org/ o directament a l’Espai Jove en el seu horari habitual. Aquestes activitats es financen, en part, gràcies al Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, per tal d’oferir també oportunitats de conciliació a les famílies (per aquest motiu es compta amb un ventall d’edats tan ampli).

Entrat ja el 2024, el dimarts 2 de gener, els Emissaris de Melcior, Gaspar i Baltasar muntaran el seu Campament Reial a l’Edifici del Prado, per tal de recollir les cartes dels xiquets/es d’Ondara amb una ambientació també nova, i moltes més sorpreses. L’arribada dels Emissaris a l’Edifici del Prado, acompanyats per D’Ondara Colla de dolçaines i tabals, està prevista a les 19 hores.

El divendres 5 de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Ondara amb el seu seguici. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha preparat una magnifica Cavalcada de Reis que eixirà a les 18.00 hores des del CEIP Sanchis Guarner i recorrerà els carrers d’Ondara per l’itinerari de costum (Av. d’Alacant, C/ la Pau, C/Sant Domènech, Plaça del País Valencià, Av. Dr. Fleming, C/General Bosch) fins aplegar a l’edifici del Prado. En arribar al Prado, els tres Reis i el seu seguici seran rebuts per l’Alcalde d’Ondara, el Regidor de Festes i el cap de la Parròquia; saludaran a tots els xiquets/es i recolliran les seues últimes peticions. En la Cavalcada participaran activament la Unió de Pensionistes d’Ondara, la Confraria del Crist de l’Agonia, la Comissió de la Soledat 2024, l’Associació de Carreters i Cavallistes d’Ondara, els Juniors Santa Anna, així com l’Associació de Mestresses d’Ondara. També comptarà amb l’animació musical de D’Ondara Colla de Dolçaines i tabals, la Unió Musical d’Ondara i el grup de percussió Ondarattack; i els balls de l’Escola de Gimnàstica Rítmica d’Ondara. El Regidor de Festes, Jordi Ruíz, ha aprofitat per recordar que s’està duent a terme una campanya de captació de persones voluntàries per participar en la Cavalcada de 2024, i ha fet una crida a la ciutadania que vullga participar.

Ja el dissabte 6 de gener, els Reis i els seus Emissaris participaran en la parròquia Santa Anna de la Missa del dia de Reis a les 12.00 hores, i en acabar, i abans de emprendre el viatge de tornada, visitaran a les persones majors d’Ondara a la Residència Mare de Déu de la Soledat.

Per culminar la programació nadalenca, el diumenge 7 de gener a les 19 hores a l’Auditori Municipal d’Ondara, la Orquesta de la Marina Alta (OMA) oferirà “El Concert d’Any Nou” amb obres de Johan i Joseph Strauss, sota la direcció de Francesc Estévez i la veu de la soprano Carmen Bosó. L’entrada serà gratuïta.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.