ELS PREMIS OCELL 2023 GUARDONEN EL QUÍMIC FERNANDO SENDRA I EL PERRUQUER ROGER LLUZAR

La XXIII gala de lliurament dels premis organitzats per l’Associació Cultural Ocell tingué lloc ahir diumenge a l’Auditori d’Ondara i comptà amb l’actuació de la Big Band Jove Sedajazz

Ondara, 04.12.23. Ahir diumenge 3 de desembre tingué lloc el lliurament dels XXIII Premis Ocell a l’Auditori Valerià Gil d’Ondara. Un acte presentat per Maria José Pedro on es donaren a conéixer les persones guardonades enguany després de la votació realitzada pels socis i sòcies de l’Associació Cultural Ocell: entitat organitzadora d’una iniciativa cívica que compta ja amb més de dues dècades de singladura. Pel que fa al veredicte de 2023, el premi local ha estat enguany per al perruquer Roger Lluzar Doménech i el premi comarcal ha estat concedit al químic Fernando Sendra Bañuls. Guardons que foren lliurats per la Regidora de Cultura Nerea Mallol i per l’Alcalde d’Ondara José Ramiro, respectivament.

Respecte al premi comarcal, Sendra Bañuls és nascut a Pego l’any 1951, llicenciat en Química per la Universitat de València (1973) i doctorat per la Universitat d’Alacant, amb la tesi Avaluació agroquímica dels recursos hídrics de la Marina Alta (1995). Fou professor de l’institut Roc Chabàs de Dénia, on va ser durant uns anys secretari, vicedirector i director; va ser assessor del Centre de Professors de Gandia i, des de l’any 1993, professor del Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de València en el Campus de Gandia fins a la jubilació el 2012. A més de nombrosos estudis i articles acadèmics, ha escrit sobre els molins d’aigua de la vall d’Albaida (Premi d’Investigació de la vall d’Albaida, 1996), de la Marina Alta (Premi vila de Teulada, 1999) i de la Safor (premi Bernat Capó, 2000).

D’altra part, la persona que ha obtingut enguany el premi Ocell local és un perruquer i estilista del cabell amb lideratge mundial en educació i capacitació d’estilistes professionals del sector i que, amb motiu del seu treball, ha corregut mig món, però al final, en jubilar-se, ha tornat a les arrels, al seu poble. 30 anys d’experiència en la indústria de la perruqueria, educant i inspirant formadors, perruquers i grans estilistes. Entre les seues tasques podem anomenar la de dissenyar i oferir programes educatius d’estratègia de comercialització, així com la tasca de desenvolupament de mercats a Amèrica Llatina, tot continuant per Àsia, Àfrica i més tard també per Europa. Ha influït en líders d’opinió global, gràcies a l’efecte de millorar la seua evolució laboral amb les últimes tècniques i tendències en la indústria capil·lar. Des de Suïssa fins al Brasil i amb una dilatada trajectòria de càrrecs internacionals dins del seu segment professional, Roger Lluzar Doménech sempre ha estat una veu entusiasta de l’educació i la formació dins de l’àmbit de l’empresa.

Cal recordar que el lliurament d’enguany ha comptat amb l’actuació de la Big Band Jove Sedajazz: un preciós projecte musical i pedagògic que recreà els grans clàssics de la història del jazz tant a nivell vocal com instrumental i que tancà amb especial mestria la gala de 2023.

Tal com hi incidiren des d’Ocell, la finalitat d’aquest premis, any rere any, és reconèixer i treure a la llum mèrits socials, professionals o artístics de col·lectius o persones per la seua transcendència i incidència en la societat han sobreeixit de la mitjana de la població. Els guanyadors són escollits pels membres integrants de l’Associació Cultural Ocell mitjançant votació. És, per tant, un premi on tenen cabuda totes les activitats i posicionaments personals o col·lectius i la seua tria és per votació popular dels membres d’Ocell.

Publicado en Actualitat, Associacions, Cultura.