ONDARA CELEBRA LA JUNTA LOCAL DE SEGURETAT, EN QUÈ S’HA INCORPORAT LA POLICIA LOCAL AL SISTEMA INTEGRAT DE GESTIÓ OPERATIVA, ANÀLISI I SEGURETAT CIUTADANA

L’objectiu és donar autonomia als agents locals perquè no depenguen de tercers en l’accés a la informació, i així guanyar temps i agilitat

Ondara, 04.12.23. Divendres passat 1 de desembre es va celebrar a l’Ajuntament d’Ondara la Junta Local de Seguretat del municipi, per a abordar, entre altres assumptes, el Pla de seguretat i coordinació de la Policia Local d’Ondara i el Lloc Principal de la Guàrdia Civil d’El Verger; i la Incorporació de la Policia Local d’Ondara al sistema SIGO (Sistema Integrat de Gestió Operativa, Anàlisi i Seguretat Ciutadana). En la Junta Local de Seguretat d’Ondara van participar membres de la Subdelegació de Govern, Guàrdia Civil, Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les emergències, i Policia Local; així com l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Secretari de l’Ajuntament, Juan Noguera. José Ramiro va insistir en la importància de la coordinació i col·laboració de les distintes forces de seguretat.

La Junta Local de Seguretat va estar presidida per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el secretari general de la Subdelegació del Govern a Alacant, José Antonio Cuadros. En la junta van participar el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, i l’Oficial de la Policia Local responsable de VIOGEN, Desi Torres; així com representants de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant; de la Caserna de la Guàrdia Civil de Calp, Tinent Coronel Jerónimo Pacheco Polo; i de la Caserna d’El Verger, Sergent Cristóbal Contreras Cores. Per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències van participar la Inspectora – Cap Provincial, Maria Luisa Rodríguez Barriada; i l’inspector Cap Operatiu, José Antonio Fernández de la Dueña. Pel CL de Dénia va participar en la Junta de Seguretat d’Ondara el Subinspector Cap Brigada Estrangeria i Fronteres, Jesús Hernández Martín.

En l’ordre del dia, la Junta Local de Seguretat va abordar el Pla de seguretat i coordinació de la Policia Local d’Ondara amb el Lloc Principal de la Guàrdia Civil d’El Verger; i la Incorporació de la Policia Local d’Ondara al sistema SIGO (Sistema Integrat de Gestió Operativa, Anàlisi i Seguretat Ciutadana). El SIGO és una plataforma d’informació telemàtica amb què els agents de la Guàrdia Civil i d’altres Cossos de Seguretat, en aquest cas la Policia Local d’Ondara, poden consultar dades en temps real dels ciutadans per a actuar en conseqüència; un sistema que se suma a altres estratègies encaminades a conèixer de forma immediata l’historial d’un potencial infractor o delinqüent. L’objectiu és donar autonomia a l’agent perquè no depenga de tercers en l’accés a la informació, guanyar temps i agilitat. Entre la funcionalitats ja operatives d’aquesta aplicació estan les consultes de persones i vehicles (requisitòries en vigor, expedients relacionats amb mesures cautelars interposades per un jutjat de violència de gènere, ordes d’allunyament etc.). També la consulta d’antecedents, tant de bases de Guàrdia Civil com de la resta de Cossos Policials, i dades de la Direcció General de Trànsit (DGT) per a accedir a la informació sobre un vehicle i el seu titular.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.