ONDARA APROVA PER UNANIMITAT EL PROJECTE DE LA CASA DE MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES

Ondara, 01.12.23. El ple ordinari de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir dijous 30 de novembre, per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís i Partit Popular), tots els punts de l’ordre del dia, a excepció d’un reconeixement extrajudicial de crèdits en què el PP es va abstindre.

Quant als punts que van ser aprovats amb els vots favorables de tots els grups municipals, destaca l’aprovació del Projecte d’Obra: Construcció de la Casa de Música i Arts Escèniques, que està subvencionada per la Diputació d’Alacant, i s’ubicarà en una parcel·la municipal de 1.160 m², en la zona urbana de Tossals. En ella es pretén alçar un edifici de dues plantes amb una superfície construïda total d’uns 530², amb la que es doblegarà l’espai de l’Aulari de Música, on actualment s’imparteixen les ensenyances musicals a Ondara. En concret, el ple va aprovar el projecte de construcció de l’obra, redactat per la Diputació Provincial d’Alacant (Àrea de Cooperació), amb un Pressupost base d’execució de 997.700 euros i un termini d’execució de les obres de 14 mesos.

El ple també va aprovar per unanimitat la moció sobre el funcionament de la ITV de la comarca, ubicada a Ondara. En la moció (aprovada prèviament pel ple de l’Ajuntament de Dénia) l’Ajuntament d’Ondara insta a la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme al fet que prenga les mesures necessàries perquè la ITV de la comarca funcione adequadament de manera immediata, i que es done trasllat de la moció als Ajuntaments de la comarca perquè puguen unir esforços per a aconseguir urgentment aquest objectiu comú. L’estació d’ITV d’Ondara no ofereix cites ni al novembre ni al desembre; ni per internet, ni per telèfon, ni físicament. Per a més endavant (mes de gener) tampoc hi ha cites disponibles ni opcions, la qual cosa suposa un caos per als usuaris del servei. Aquesta comarca necessita una Estació d’ITV que funcione, que es puguen aconseguir cites ràpidament, i per aquestes raons, el ple va aprovar la moció per instar a la Conselleria a prendre mesures de manera immediata.

Un altre assumpte aprovat per unanimitat al ple va ser la Modificació de l’Ordenança reguladora de la Convivència Ciutadana a l’Espai Públic d’Ondara, per adequar-la a la nova Llei de Benestar Animal. També es va aprovar l’encomanament del procediment sancionador d’aquesta ordenança a SUMA, per una major agilització dels tràmits.

D’altra banda, en l’apartat econòmic, es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdits, fent transferències de crèdits d’algunes partides a unes altres abans de finalitzar l’any, segons va explicar el Regidor d’Hisenda, Jordi Ruíz-Orejón. Entre les modificacions destaca l’increment de la partida de camins per condicionar amb 7.000 euros més el Camí Xàbia; 20.000 euros per a la creació del nou aparcament al costat de l’Escoleta; 18.000 euros per la renovació de la caldera del poliesportiu; o 25.000 euros per gestions administratives de SUMA; en canvi, es va llevar de la partida d’ambulàncies 20.000 euros perquè en ser any electoral, no s’havien fet alguns actes. Aquest punt va comptar amb el vot a favor del PP, i el seu portaveu, Àlex Hernández, va indicar que estaven d’acord sobretot amb el nou aparcament.

Al ple es van aprovar per unanimitat tres plans municipals: el Pla territorial municipal d’Emergències; Pla d’actuació municipal front al risc d’Incendis Forestals; i el Pla d’actuació municipal front al Risc d’Inundacions. Així mateix, es va aprovar de forma provisional la modificació del Reglament de Règim Intern de l’Escoleta Infantil Municipal, per adaptar-ho als canvis en la normativa, segons va indicar la Regidora d’Educació, Rosa Ana Marí.

Per urgència, també va passar pel ple i va ser aprovada per unanimitat la moció del 25 de novembre, que va ser llegida per la Regidoria d’Igualtat, Nerea Mallol. Va començar llegint el nom de les 6 dones que han estat assassinades al País Valencià fins al dia de hui; 54 en tot l’estat espanyol. Va expressar el rebuig a la violència cap a les dones, i va reafirmar el compromís de l’Ajuntament d’Ondara contra la violència masclista.

Publicado en Actualitat, Política.