LA REGIDORIA D’EDUCACIÓ IMPARTEIX XERRADES ALS CENTRES EDUCATIUS D’ONDARA SOBRE “XARXES SOCIALS I ÚS DEL VALENCIÀ”

Ondara, 29.11.23. La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Rosa Ana Marí, ha impulsat l’organització de diverses xerrades que s’han impartit als centres educatius de l’IES Xebic i CEIP Sanchis Guarner d’Ondara, amb l’alumnat de 6é de primària i 4at de l’ESO, amb la temàtica de «xarxes socials i ús del valencià». Per tal de difondre l’ús del valencià en les xarxes socials, així com per fomentar una utilització responsable d’aquestes xarxes entre l’alumnat, s’han realitzat 4 xerrades amb l’alumnat de 4at ESO (120 alumnes) i de 6é de Primària (88 alumnes) als centres educatius del municipi d’Ondara, els dies 6 i 27 de novembre, en horari lectiu.

Marta Meneu Borja (periodista i booktuber i amb “La prestatgeria de Marta”) ha creat un canal de recomanacions literàries en Youtube i es desplaça als centres educatius, recomanant a la població adolescent que utilitzen les xarxes amb coneixement; reflexionant al voltant dels avantatges i desavantatges de la utilització de les xarxes; donant recomanacions de canals en valencià, i animant a la població adolescent perquè utilitzen i donen suport a aquesta llengua en xarxes. Per la seva formació en Comunicació, especialment en Xarxes Socials, la seva experiència particular; l’èxit que té en xarxes, i la seva sensibilització per la utilització del valencià en internet, l’activitat ha estat molt ben acollida pels escolars, aconseguint un ambient cordial, motivador i participatiu, en el qual l’alumnat ha gaudit amb la seva presència, preguntant moltes coses i compartint les seves experiències en les xarxes.

Aquesta proposta ha estat organitzada conjuntament amb el departament de valencià de l’IES Xebic (Projecte Interdisciplinari Xarxes Socials i Pla Normalització Lingüística Centre) i el CEIP Sanchis Guarner (Projecte Bon Ús de les Tic i Pla Normalització Lingüística Centre).

REGIDORIA D’EDUCACIÓ * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.