DES DE HUI 27 DE NOVEMBRE I FINS AL 14 DE DESEMBRE ES PODEN VOTAR LES 10 PROPOSTES D’INVERSIÓ PRESENTADES ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2023

Els Pressuposts Municipals d’Ondara 2023 contemplen 50.000 euros per a executar els projectes triats per la població, i les 10 propostes es poden votar, via telemàtica en https://participa.ondara.org/ , o de forma presencial en l’Espai Jove o Casa de Cultura

Ondara, 27.11.23. El Regidor de Participació Ciutadana d’Ondara, Miguel Gomis, ha anunciat que hui 27 de novembre comença el termini perquè la ciutadania d’Ondara vote per les 10 propostes validades com a projectes d’inversió per a ser executats a càrrec als pressupostos participatius 2023. Cal recordar que enguany, dins dels Pressuposts Municipals d’Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes triats per part de la població d’Ondara. Les votacions es podran realitzar fins al 14 de desembre a les 15 hores. Segons ha informat Miguel Gomis, les 10 propostes es podran votar de manera telemàtica accedint al web https://participa.ondara.org/ a l’apartat “vota”, prèvia identificació amb les dades personals, o de manera presencial a les Oficines de pressupostos participatius (Casa de Cultura i Espai Jove) de dilluns a divendres de 17 a 19 hores amb identificació del DNI. També s’habilitarà un espai per poder votar presencialment al mercat ambulant els dimecres 29 de novembre i 13 de desembre.

Les 10 propostes que finalment opten a ser votades entre la ciutadania son les següents: (es pot conèixer més detalladament cada proposta al web https://participa.ondara.org/ a l’apartat “Consulta propostes”):

  1. Instal·lació il·luminació decorativa edificis públics: 4.000 €
  2. Canvi orientació actuals i noves pistes de pàdel : 50.000 €
  3. Coberta grades camp de futbol municipal: 27.000 €
  4. Millora acústica espai d’oci Espai Jove: 12.500 €
  5. Condicionament camí Pamis i Centre comercial: 47.500 €
  6. Cobert d’accés a l’escoleta infantil: 28.500 €
  7. Millora zona passeig d’arbres Ronda Generalitat: 50.000 €
  8. Millora parc de gossos a Tossals i nou parc de gossos: 27.000 €
  9. Instal·lació de piló retràctil a C/Carlos Arniches cap a C/Serra: 13.500 €
  10. Semàfors pedagògics zona peatonal IES Xebic: 9.500 €

D’altra banda, Miguel Gomis ha informat que s’han descartat les propostes següents: la Millora acústica del menjador del Sanchis Guarner i millores als patis dels centres educatius (denegades perquè es tracten d’actuacions al col·legis, que no són propietat de l’Ajuntament d’Ondara); el Parc infantil al parc dels Tossals (denegada, perquè està ja contemplada l’actuació dins de les ajudes de la Diputació d’Alacant de la convocatòria del Plan Planifica); i de la proposta presentada per a la coberta de les grades del camp de futbol i instal·lació d’aigua calenta als vestidors del mateix, només s’accepta la primera, perquè l’aigua calenta sanitària dels vestidors ja té prevista la seua execució per part de l’Ajuntament.

Cal tenir en compte que podran votar totes les persones des dels 16 anys (nascuts al 2007) empadronades a Ondara, i es poden votar una o diferents propostes d’inversió, sempre que la suma de la quantia de les diferents propostes no supere els 50.000 euros. En el cas que una persona supere amb la seua votació la quantia, només es computarà el vot a la proposta triada de major quantia. A més, tot i que només es pot votar una única vegada, en el cas que una mateixa persona realitze diferents votacions, només es computaran els vots de l’última votació realitzada. Les persones que voten telemàticament, caldrà s’identifiquen correctament a l’apartat de Dades personals per tal que l’Ajuntament puga comprovar d’ofici les dades facilitades, efectuant-se el recompte definitiu de les votacions tant telemàtiques com presencials davant del Secretari de l’Ajuntament d’Ondara i del Consell de Participació ciutadana d’Ondara.

El Regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, ha animat a la ciutadania a participar de les votacions, al mateix temps que ha agraït la implicació de la gent, per la quantitat de propostes rebudes per a aquesta convocatòria de Pressupostos Participatius. A més, ha destacat que aquest any s’ha simplificat el mètode de votació, per tal que es puga recollir una major participació també en aquesta 3a fase de la consulta ciutadana d’inversions. La 4a fase serà l’execució de les propostes, ja en 2024. El recompte de vots es farà en sessió pública i serà el plenari qui aprovarà definitivament les inversions votades perquè comencen a executar-se.

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.