ONDARA COMMEMORA EL 25 N AMB ACTES PER A TOTES LES EDATS

Campanya «violentòmetre», conta contes, activitats de repulsa, performances «Bateguem contra la violència de gènere», tallers, teatre, manifestació i xerrada conformen les propostes per lluitar contra el masclisme

Ondara, 16.11.23. El pròxim dissabte 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional per l’eliminació de les Violències contra les Dones, i des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Nerea Mallol, s’han coordinat una sèrie d’activitats, al llarg de tota la pròxima setmana (del 20 al 25 de novembre) en col·laboració amb el departament de Joventut i els centres docents del municipi, per tal de fer un clam conjunt contra aquesta xacra. Campanya «violentòmetre» per mesurar la violència; conta contes; activitats de repulsa; performances «Bateguem contra la violència de gènere»; tallers; teatre; manifestació i xerrada, conformen les propostes per lluitar contra el masclisme, impulsades pel departament d’Igualtat d’Ondara i la Comissió d’Igualtat del municipi.

Aquesta programació, segons ha destacat Nerea Mallol, està feta «amb l’objectiu d’aplegar amb les diverses activitats a totes les generacions del poble, des dels més menuts als més grans». «El masclisme», afirma, «està present en cada racó del nostre dia a dia, d’ací la importància d’educar des de ben menuts, seguir conscienciant en edats adultes i fer veure als més grans que la societat ha d’evolucionar, tots junts, en el mateix sentit, i eixe només pot ser el camí de la igualtat i tolerància 0 al masclisme». Per això, considera que «la millor eina per lluitar contra el masclisme és la formació, la prevenció i una educació igual». La Regidora d’Igualtat ha animat a tota la ciutadania «a participar i a mostrar que Ondara està unida contra el masclisme».

La Programació amb motiu del 25 N organitzada a Ondara té en compte a totes les edats, des dels més menuts (amb l’acció que s’ha plantejat per a l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner), fins a gent més major, amb accions com la que s’ha plantejat per a dimecres 22 de novembre al Mercat Ambulant o el teatre «Dona sola» per al diumenge 26 de novembre. D’altra banda, la manifestació per al dissabte 25 de novembre està organitzada pels col·lectius feministes de la Marina Alta. Per aquest motiu, i en ser d’àmbit comarcal, enguany es farà a Gata, amb la intenció de que cada any es faça en un municipi diferent.

La programació del 25 de novembre a Ondara és la següent:

DEL 13 AL 19 DE NOVEMBRE – Sala d’exposicions Casa de cultura

EXPOSICIÓ «La lactància materna». A càrrec del Grup NODRISSA

DIMECRES 22 DE NOVEMBRE

Mercat ambulant: CAMPANYA VIOLENTÒMETRE.

«La violència també es mesura!» A càrrec de l’Espai jove.

Presentació de la campanya a l’IES Xebic. A càrrec del grup d’estudiants Segaria lila.

DIJOUS 23 DE NOVEMBRE

17.45 hores Casa de cultura

CONTA CONTES «Vaig amb mi. La princesa que canvia el seu conte». A càrrec de MoniPoppins.

« A una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot: que es tregui les cues, les ulleres, el somriure, les pigues, les ales, que no sigui tan xerraire. El nen per fi s’ha fixat en ella, però, amb tant treure’s coses, fins i tot han marxat els ocells del seu cap. I la nena se n’adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, el seu somriure, les seves pigues, les seves ales, les seves paraules».

DIVENDRES 24 DE NOVEMBRE

D’11.00 a 13.00 hores, a la Plaça del convent

ACTIVITAT AMB CEIP SANCHIS GUARNER «Bateguem contra la violència de gènere». Amb la participació de tot l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner i la col·laboració de l’alumnat del PFQB de l’Ajuntament d’Ondara.

12.00 hores, Plaça del convent

ACTE MUNICIPAL DE REPULSA A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.

Performance: Bateguem contra la violència de gènere. Amb la participació de l’alumnat de l’IES Xebic.

De 16 a 20 hores, Casa cultura/Plaça major

TALLERS El color de la igualtat. Tallers per a xiquetes i xiquets al voltant de les dones en la història, igualtat i rols de gènere. Finançat a càrrec del Pla Corresponsables

DISSABTE 25 DE NOVEMBRE

De 18.00 a 20 hores, Espai Jove

TALLER DE GRAFITI: Contra la violència de gènere, no et ralles! Taller de grafiti amb la participació de l’artista urbà i grafitter Tardor.

20.00 hores Gata de Gorgos, Plaça Roja

MANIFESTACIÓ COMARCAL: 25N contra totes les violències masclistes. Ara més que mai! Organitzen: Col·lectius feministes Marina Alta

DIUMENGE 26 DE NOVEMBRE

19.00 hores, Auditori Municipal, TEATRE

« Dona sola» és un monòleg de l’obra de Dario Fo interpretada per Maria José Pedro, veïna d’Ondara, sota la direcció de Rosa Catalán.

«María, que ja porta més d’un mes tancada a la seua casa li relata

a una altra dona nouvinguda al veïnat, entre riures i plor, el per què de la seua situació. Troba en la seua nova veïna l’alleujament que li faltava i està encantada de tindre-la com a interlocutora».

DIJOUS 30 DE NOVEMBRE

17.00 hores, IES Xebic

XERRADA PER A FAMÍLIES: Com acompanyar la sexualitat en la infància i l’adolescència. A càrrec del SJASS (Servei Jove d’Atenció a les sexualitats)

REGIDORIA D’IGUALTAT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.