ELS RECICLADORS ARRIBEN A ONDARA AQUEST CAP DE SETMANA

  • Un didàctic projecte de sensibilització ciutadana que descobreix a les famílies, per mitjà de divertits tallers i jocs, com reciclar i tenir cura del Medi Ambient
  • S’han organitzat dues sessions, dissabte i diumenge, que tindran lloc dins la programació de la Fira de fires al Prado

Ondara, 10.11.23. L’Ajuntament d’Ondara, a través dels fons del «Pla Corresponsables» i les Regidories d’Atenció Social, Infància i Joventut, i Agenda 2030, dirigides per Jordi Dominguis, Jordi Ruiz i Nerea Mallol, han programat una atractiva campanya de sensibilització ciutadana sobre la corresponsabilitat i importància del reciclatge, i sobre com poden contribuir aquestes accions a un futur més sostenible.

Aquest cap de setmana, emmarcat en la Fira d’Ondara 2023, el dissabte 11 i diumenge 12 de novembre, arribaran a Ondara «Els recicladors»; un projecte educatiu ambiental adreçat especialment a xiquets i xiquetes que compta amb materials com contes, jocs i tallers, que permet de forma divertida i en família aprendre a reciclar i com cuidar el medi ambient. El dissabte de 17:00 a 19:00 hores i el diumenge de 12:00 a 14:00 hores, al Moll del Prado, es duran a terme diferents activitats coordinades per monitors que ajudaran a inculcar aquesta corresponsabilitat a les generacions futures d’ondarencs. Llaunaplast, Vidrioleta, Mister Paper Cartons, Zamparestes i Orgànica seran els protagonistes dels tallers, en els quals es podrà gaudir jugant a les bitlles reciclades; fabricar i pintar la careta de «Els Recicladors», per reconèixer amb això els colors del reciclatge; així com aprendre que és l’Economia Circular a través de contacontes.

Els regidors i regidores de les diferents àrees han convidat totes les veïnes i veïns a participar en la doble activitat, afirmant que «ensenyar als xiquets i xiquetes d’Ondara a reciclar i cuidar el medi ambient és una inversió en el futur del nostre municipi; els xiquets són agents de canvi poderosos i poden marcar la diferència en la lluita contra la contaminació i l’esgotament dels recursos naturals’’. Indicant que «en un món cada vegada més preocupat pels desafiaments mediambientals, la corresponsabilitat en el reciclatge s’ha convertit en una prioritat, com també ho és per a l’Equip de Govern Local, conscient que un dels pilars fonamentals per abordar aquesta conscienciació és educar des d’edats primerenques, sent la infància un període crucial per formar hàbits i valors que duraran tota la vida».

El programa «Els recicladors» està guardonat amb el Premi Desenvolupament Sostenible i permet a les famílies involucrar les filles i fills en el reciclatge, ensenyant-los a assumir la responsabilitat de les seves accions, i que el benefici de les seves eleccions té un impacte en el seu entorn més proper.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.