MOLTA ASSISTÈNCIA AL PRIMER CAP DE SETMANA DE LA FIRA DE FIRES D’ONDARA 2023, DEDICAT A LA FIRA COMARCAL

Aquest primer cap de setmana s’ha celebrat la VII Fira Marina Alta dins del Prado amb la participació d’una vintena de municipis, associacions i institucions comarcals

Ondara, 13.11.23. Ondara ha acollit durant tot el cap de setmana la celebració de la VII Fira Marina Alta, en el primer cap de setmana de la Fira d’Ondara 2023, la Fira de Fires des de 1690, que està organitzada pel departament de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament d’Ondara, dirigit per Raquel Mengual. La “VII Fira Marina Alta» va reunir al Prado d’Ondara els estands dels 14 pobles participants: Pedreguer, Gata, Pego i les Valls, Beniarbeig, Dénia, El Poblets, Vall de Laguard, Jesús Pobre, Ràfol, El Verger, Xaló, Benidoleig, Benigembla i Ondara; on cadascú va mostrar al públic les seues bondats. També van participar entitats associatives de la comarca (com l’IECMA, la MACMA, ADAMA i el Grup Nodrissa (lactància materna); així com empreses comarcals (alguns pobles participants van anar acompanyats de negocis relacionats amb la promoció econòmica i el turisme; càmping, hotels rurals, carnisseries, botigues, elaboració de mel, vins,…). En definitiva, va ser un encontre estratègic que va aglutinar els pobles de la comarca sota un mateix marc de promoció i col·laboració, una mena de «miniFitur», una fira de turisme comarcal per posar en valor la Marina Alta i els seus municipis.

En la inauguració amb la visita institucional de la fira comarcal, el dissabte 11 de novembre pel matí, van participar alcaldes/alcaldesses i regidors/res de municipis de tota la comarca, els quals van visitar els estands dels pobles i empreses participants en la fira. L’acte inaugural va estar amenitzat amb la música d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals, la Colla l’Esclat del Verger, el grup de Danses de Pedreguer i les Balladores d’Ondara, que van protagonitzar una «dansà» des de la plaça del Convent fins al Moll del Prado.

En l’acte van intervindre Alcalde d’Ondara, José Ramiro; i el president de la Macma, Sergi Ferrús. José Ramiro, com a amfitrió, va reivindicar al seu discurs la fira comarcal com a espai «per a mostrar tot el potencial que tenim com a comarca i per continuar fent comarca», agraint la seua presència a totes les poblacions que han participat, destacant que «la Fira comarcal es fa per a reforçar eixe sentiment comarcal que tenim a la Marina Alta, mostrar les potencialitats tant de municipis com d’empreses i associacions». El president de la MACMA, Sergi Ferrús, va fer una crida a la unió dels diferents pobles “per a preservar la riquesa de la nostra cultura i les nostres tradicions”, destacant que “la Marina Alta suposa un mosaic ric on cada poble és una peça, però que arriba a la seua veritable bellesa quan totes les peces es despleguen harmoniosament”, i posant de manifest “el compromís de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta per a teixir una xarxa per a unir els diferents pobles amb vistes a que la col·laboració permeta anar més enllà d’aquesta fira anual”.

La VII Fira Marina Alta va comptar durant tot el cap de setmana amb diferents presentacions, tallers i xerrades a l’espai-fòrum: l’IECMA va presentar el núm 52 de la Revista literària «L’Aigua dolç»; Luís Silvestre va oferir la xerrada sobre «La ruta dels riuraus, una ruta europea»; l’escriptor de Xàbia J. Vicent Miralles va presentar el seu llibre “Estiu” amb introducció de Toni Marí; el Grup Nodrissa va oferir el Taller de lactància materna; Amàlia Pastor va presentar el conte popular “La raboseta de Pamis”; i Just I. Sellés va presentar el seu llibre fotogràfic “La marina en caiac». A més, diumenge es va comptar amb l’animació musical a càrrec d’Ondaratack i passacarrer per la Fira amb la Unió Musical d’Ondara amb motiu de la celebració de Santa Cecília.

A més, la fira d’aquest primer cap de setmana es va completar amb la Fira d’Atraccions (al seu emplaçament habitual de carrer Nacions Sense Estat); i estand amb degustació de dolç i salat dels Festers de la Soledat i Crist 2024 al voltant del Prado. Per al públic infantil, va destacar el Circuit viala càrrec de la Policia Local d’Ondara, que es va ubicar a la Plaça del Convent (dissabte i diumenge), a on es van oferir activitats d’Educació Viària dirigides als més menuts, de la mà del grup d’educació viària Agent Tutor de la Policia Local d’Ondara; i també el Taller de reciclatge «Els recicladors» al Moll del Prado, que va comptar amb tallers de bitlles reciclades; de fabricar i pintar la careta dels Recicladors; així com aprendre que és l’Economia Circular a través de contacontes. A banda, ahir diumenge es va celebrar el I Concurs de Pintura ràpida “Els colors d’Ondara” organitzat per ADAMA (Associació d’artistes Marina Alta) i l’Ajuntament d’Ondara per llocs emblemàtics del poble. Els i les artistes participants van crear unes meravelloses obres que van romandre al moll del Prado per poder ser contemplades pel públic assistent a la fira i, pròximament, es farà una exposició amb totes les obres realitzades al concurs. El premi a la millor obra d’artista local va ser per a Joan Gil.

D’altra banda, cal recordar que els dimecres 15 i 22 de novembre seran els dies dels Xiquets i les Xiquetes en la Fira d’Ondara 2023, amb preus reduïts en les atraccions (2 euros); a més, eixos dos dies (15-22), més el dissabte 18 de novembre, serà també fira inclusiva amb menys soroll. Cal recordar que els divendres de vesprada, com a novetat, també obrirà la Fira d’Atraccions. Ondara es prepara ara per al segon cap de setmana de la Fira, el 18 i 19 de novembre, en què se celebrarà Fira del Comerç i l’Empresa al Prado amb més d’una trentena de participants i amb un espai -fòrum amb tallers, desfilades i propostes; el Mercat Medieval als voltants del Prado i la Plaça de Bous (com a novetat, estarà obert també el divendres 17 de novembre en horari de vesprada), la Fira d’Animals a la plaça de Bous, el Concurs Caní (diumenge 19), l’Exposició Vehicles Clàssics a l’Avinguda Doctor Fleming (diumenge 19), i la Presentació Calendari AECC (dissabte 18).

REGIDORIA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Més fotos primer cap de setmana Fira Ondara 2023:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=laveudondara&set=a.845645584230436

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament.