COMENÇA LA TRADICIONAL FIRA DE FIRES D’ONDARA AMB EL PRIMER CAP DE SETMANA (11-12 NOVEMBRE) DEDICAT A LA FIRA COMARCAL

Aquest primer cap de setmana se celebrarà la VII Fira Marina Alta, el Concurs de Pintura Ràpida, i el Circuit d’Educació Vial

Ondara, 08.11.23. Ondara torna a viure aquest mes de novembre de 2023 la seua tradicional “Fira de Fires, des de 1690”. Enguany, en un format més reduït, amb l’objectiu de concentrar en dos caps de setmana (11-12 i 18-19 de novembre) els principals esdeveniments firals. La Fira d’Ondara està organitzada pel departament de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament d’Ondara, dirigit per Raquel Mengual.

El programa de la Fira de Fires Ondara 2023 es desenvoluparà de l’11 al 19 de novembre. A més, durant tres caps de setmana, fins al 26 de novembre, hi haurà Fira d’Atraccions (al seu emplaçament habitual de carrer Nacions Sense Estat); i stand amb degustació de dolç i salat dels Festers de la Soledat i Crist 2024 al voltant del Prado. Els dimecres 15 i 22 de novembre seran els dies dels Xiquets i les Xiquetes en la Fira d’Atraccions d’Ondara 2023, amb preus reduïts en les atraccions (2 euros); a més, eixos dos dies (15-22), més el dissabte 18 de novembre, serà també fira inclusiva amb menys soroll (jornada sense sorolls per a persones amb TEA i diversitat funcional). Una novetat de la fira d’enguany és que també obrirà un divendres de vesprada; el 17 de novembre de 18 a 22 hores. Quant la resta de dies d’obertura, serà com altres anys, els tres caps de setmana (dissabte de 17 a 24 hores, i diumenge d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores).

Aquest primer cap de setmana de la Fira, el dissabte 11 i diumenge 12 de novembre, tindrà lloc la VII Fira Marina Alta, el Concurs de Pintura Ràpida, el Circuit d’Educació Vial i Tallers de Reciclatge. El dissabte 11 i diumenge 12 de novembre, a l’edifici del Prado, es tornarà a celebrar la VII Fira Marina Alta. Un encontre estratègic que aglutina els pobles de la comarca sota un mateix marc de promoció i col·laboració. En aquest sentit, la temàtica serà lliure, i es comptarà amb informació turística de cada poble participant (un total de 14: Pedreguer, Gata, Pego i les Valls, Beniarbeig, Dénia, El Poblets, Vall de Laguard, Jesús Pobre, Ràfol, El Verger, Xaló, Benidoleig, Benigembla i Ondara); amb la participació també d’associacions i comerços dels pobles assistents (cada poble participant podrà anar acompanyat de negocis relacionats amb la promoció econòmica i el turisme). En la fira participaran associacions comarcals com l’IECMA, la MACMA, ADAMA i el Grup Nodrissa (lactància materna).

Hi haurà per als dos dies del cap de setmana (11-12 novembre) un Espai – Fòrum amb les propostes dels participants; també animació amb música i balls tradicionals, dansà popular i grup de percussió Ondaratack. Una de les propostes del primer cap de setmana firal serà el I Concurs de Pintura ràpida “Els colors d’Ondara” organitzat per ADAMA (Associació d’artistes Marina Alta) i l’Ajuntament d’Ondara (inscripcions i informació: adama.arte@gmail.com ). Per al públic infantil, destaca el Circuit vial a càrrec de la Policia Local d’Ondara, en la Plaça del Convent (dissabte i diumenge); i el Taller de reciclatge «Els recicladors», Conta contes, taller de bolos reciclats i taller de pintura de màscares reciclades (dissabte de vesprada de 17 a 19 hores i diumenge de matí de 12 a 14 hores) al Moll del Prado.

La VII Fira Marina Alta comptarà, en el seu fòrum, amb la següent programació per aquest cap de setmana de l’11 i 12 de novembre:

PROGRAMACIÓ FÒRUM COMARCAL DISSABTE 11 NOVEMBRE- Recinte del Prado

  • 12.00 hores. Visita inaugural. Participen D’Ondara Colla de dolçaines i tabals i la Colla l’Esclat del Verger, el grup de Danses de Pedreguer i les Balladores d’Ondara.
  • 18.00 hores. Institut Estudis Comarcal. Presentació del núm 52 de la Revista literària L’Aigua dolç.
  • 18.45 hores. Luís Silvestre. Xerrada: La ruta dels riuraus, una ruta europea.
  • 19.30 hores. J. Vicent Miralles. Presentació del seu llibre “Estiu”.

PROGRAMACIÓ FÒRUM COMARCAL DIUMENGE 12 NOVEMBRE- Recinte del Prado

  • Des de les 10.00 hores. Animació musical. OndarAttack.
  • 12.00 hores. Amàlia Pastor. Presentació del conte popular “La raboseta de Pamis”.
  • 13.00 hores. Unió Musical d’Ondara. Passacarrer per la Fira.
  • 17.30 hores. Grup Nodrissa. Taller de lactància materna.
  • 19.30 hores. Just I. Sellés. Presentació del seu llibre fotogràfic “La marina en caiac.”.

A la web municipal de l’Ajuntament d’Ondara s’ha creat un apartat específic amb tota la informació de la Fira d’Ondara 2023: https://www.ondara.org/informacio-dinteres/fira/

REGIDORIA DE PROMOCIÓ ECONÒMICA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, AFIC, Ajuntament.