JM MULET DESGRANA LA HISTÒRIA DE L’ALIMENTACIÓ EN L’AMENA PRESENTACIÓ DEL SEU DARRER TREBALL A ONDARA

  • «Comemos lo que somos», publicat per l’editorial Destino, és l’últim treball de l’escriptor i investigador denier
  • Una sala d’actes de gom a gom acollí el passat divendres una presentació emmarcada en el programa d’actes de la Junta local de l’AECC

Ondara, 6.11.23. «Per què ens fan nosa les paneroles i en canvi adorem les gambes si al cap i a la fi són artròpodes? És que la mar ho llava tot, fins i tot l’aprensió?». Amb preguntes i anècdotes tan ben formulades com aquesta per part de l’autor i ponent convidat, la programació cultural de novembre arrancà el passat divendres a la Casa de Cultura ondarenca amb la presentació de l’últim treball del científic i divulgador denier JM Mulet. No debades, «Comemos lo que somos», publicat aquest 2023 per l’editorial Destino, és un vast recorregut històric i antropològic per l’evolució de l’alimentació humana que Mulet abordà davant de la nombrosa concurrència que acudí a un acte que estigué introduït per l’escriptor i periodista ondarenc Jovi Lozano-Seser. En un distés format d’entrevista, la presentació esdevingué un diàleg en què Mulet repassà les diferents etapes cronològiques que el llibre abraça des dels orígens de l’agricultura fins a la consolidació de la indústria alimentària en els segles XIX i XX. D’altra banda, el públic assistent aprofità l’encontre per fer-li preguntes a l’escriptor en el decurs d’una activitat organitzada per la Junta local de l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer).

Pel que fa a la trajectòria professional de JM Mulet (Dénia, 1973) cal dir que és catedràtic de Biotecnologia a la Universitat Politècnica de València i investigador a l’Institut de Biologia Mol·lecular i Cel·lular de Plantes, de la qual és vicedirector. En la seua vessant com a divulgador científic ha publicat nou estudis, incloent-hi el darrer, Comemos lo que somos. A més, pel que fa al seu activisme divulgatiu i mediàtic i a la seua mestria com a conferenciant, els assistents pogueren gaudir d’una entretinguda exposició on el rigor científic s’agermana amb un to distés i accessible que fonamenta l’èxit de vendes d’un autor reconegut a nivell internacional que visitava per segona vegada el municipi ondarenc.

Publicado en Actualitat, Associacions, Cultura.