LA CONSELLERIA DE SANITAT ASSUMIRÀ LA GESTIÓ DIRECTA DEL DEPARTAMENT DE SALUT DE DÉNIA

La concessionària continuarà prestant el servei fins al 30 d’abril per a garantir el procés de transició

La Conselleria de Sanitat va anunciar, el passat divendres 20 d’octubre de vesprada, que assumirà la gestió dels departaments de salut de Dénia i Manises a partir de la finalització dels contractes de concessió l’any que ve, i promourà per a això una transició planificada, rigorosa i ordenada. Fonts autonòmiques assenyalen que «tant l’informe d’anàlisi de situació, com el clima social i laboral generat en ambdós departaments, unit a la necessitat de garantir la seguretat jurídica, han sigut determinants per a prendre la decisió».

Conselleria assegura que «des del passat mes de juliol s’està treballant per a aconseguir vetlar per la seguretat assistencial per als i les pacients dels dos departaments i evitar situacions tan lamentables com les que es van viure amb les reversions d’Alzira i Torrevella. En aquest sentit, s’han publicat els anuncis previs per a la licitació de diversos serveis i s’han sol·licitat diversos informes l’Advocacia de la Generalitat per a evitar una inseguretat jurídica que poguera generar problemes en la prestació de l’assistència».

«El principal objectiu de la Conselleria ha sigut, des del principi, garantir l’assistència als i les pacients, que no es vegen perjudicats en cap moment del procés. En aquest sentit, la setmana passada ja es van publicar en la plataforma de contractació del sector públic els anuncis previs per a licitar els serveis de bugaderia, neteja, manteniment d’equips i infraestructures, logística, seguretat, alimentació de pacients, gasos medicinals, electricitat o gas. Aquests anuncis permeten acurtar els terminis per a la presentació d’ofertes, que es poden reduir de 35 a 15 dies, així com agilitzar altres tràmits necessaris per a finalitzar el procés de licitació. Tot això amb l’objectiu que les i els pacients no queden desprotegits en el moment en què es produïsca el canvi de titularitat de la gestió d’ambdós departaments».

Finalment, des de Sanitat s’assenyala que «les concessionàries ja han sigut informades i en el cas de Dénia s’ha acordat que l’empresa continue prestant el servei fins al 30 d’abril, per a afavorir així un procés de transició ben planificat, rigorós, ordenat i amb totes les garanties de seguretat jurídica i assistencial. En aquest moment està pendent de realitzar part de la tramitació administrativa necessària, que la falta de previsió de l’equip anterior i les circumstàncies derivades de l’any electoral, han impedit agilitzar per a dur a terme una transició segura abans del 30 d’abril. La finalitat és evitar el caos que es va produir en l’assistència sanitària a Alzira i Torrevella en el moment en què van finalitzar ambdós contractes».

Publicado en Actualitat, Associacions.