APLEGA A ONDARA LA SETMANA MÉS TERRORÍFICA DE L’ANY AMB LA PROGRAMACIÓ D’ESPANTA LA POR 2023

Ondara, 23.10.23. Des de la Regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut (dirigida per Jordi Ruíz-Orejon) i la Regidoria de Cultura (dirigida per Nerea Mallol) de l’Ajuntament d’Ondara s’ha presentat la programació «Espanta la Por 2023»; un ampli ventall d’activitats per a aquesta setmana al voltant dels «monstres valencians», amb la proximitat de la festivitat de Tot Sants (1 de novembre).

«Espanta la Por 2023»: La programació presentada comprèn totes les edats, des d‘infantil i primer cicle de primària amb l’actuació de “Dorotea, bruixes i bruixots” a l’Auditori municipal el divendres 27 d’octubre; segon i tercer cicle de primària amb l’escape room “Els monstres oblidats” el dimarts 24, dimecres 25 i dijous 26 d’octubre; l’adolescència i la joventut amb les activitats de maquillatge terrorífic i realitat virtual programades per a divendres 27 i dissabte 28 d’octubre a l’Espai jove de 18 a 20 hores; i la població general, amb el passatge terrorífic que ha organitzat la Comissió del Crist 2024 per a dissabte 28 d’octubre a la Plaça de Bous i en què col·labora l’Ajuntament d’Ondara. El «Passadís Terrorífic» d’aquest dissabte tindrà un horari infantil de 18 a 20 hores; i a partir de les 22 hores, està qualificat com de «por extrema» (preu 3 euros, entrada per la porta d’arrastre). La programació d’Espanta la Porculminarà diumenge 29 d’octubre a les 19 hores a l’Auditori municipal, amb un teatre infantil basat en el conte de Dani Miquel “La Maria no té por”, a càrrec de la companyia Disparatario; una fantàstica obra amb personatges, titelles i titelles gegants que segur faran la delícia del més menuts.

La programació ha estat presentada pel Regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Ruiz, i per la Regidora de Cultura, Nerea Mallol, acompanyats per la bibliotecària Llúcia Boronat, i el tècnic de l’àrea de Joventut Pedro Gil. Aquest programa es fonamenta en la difusió de l’imaginari dels monstres i els personatges terrorífics de la cultura popular valenciana, seguint la campanya que, des de fa uns anys, va encetar el Museu Etnogràfic de València i que a Ondara ve duent-se a terme des de fa temps. Algunes de les activitats programades estan finançades per la subvenció atorgada al municipi d’Ondara dins del «Pla Corresponsables» del Ministeri d’Igualtat i la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Cultura.