LA VI CURSA SOLIDÀRIA D’ONDARA 2023 A BENEFICI DE L’AECC RECAPTA 8.420 EUROS PER LA INVESTIGACIÓ CONTRA EL CÀNCER

Més de 1.100 persones van participar en la cursa d’ahir, amb una marea taronja prenent els carrers d’Ondara

Ondara, 23.10.23. La VI Cursa Solidària d’Ondara a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer va tindre lloc ahir diumenge 22 d’octubre amb una altíssima participació de persones de totes les edats (més de 1.100 persones d’Ondara i de la comarca van assistir a aquesta cursa). Aquest esdeveniment solidari, que va estar organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara i la Junta Local de l’AECC, amb la col·laboració del Club d’Atletisme d’Ondara, va aconseguir el seu objectiu: recaptar fons per a la lluita contra el càncer. Enguany s’han recaptat un total de 8.420 euros en aquest esdeveniment solidari.

Abans del començament de la marxa amb la «marea taronja», els 8.420 euros van ser lliurats simbòlicament en un gran xec a nom d’AECC, que va ser atorgat per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, a la presidenta de Junta Local d’AECC, Mª Carmen Bisquert, i membres de la Junta Local. Abans de l’eixida de la cursa, a l’escenari instal·lat al costat de la plaça de Bous, Mª Carmen Bisquert va donar lectura al manifest en què va destacar que la recaptació es destinarà a la investigació contra el càncer; va agrair la disposició dels participants d’Ondara i altres pobles de la rodalia per a donar suport a una iniciativa que, segons va remarcar “ens permet avançar en el impacte social i emocional de la malaltia, encara que quede molt per treballar”. Va centrar bona part del seu discurs al càncer de mama; al respecte, va indicar que més de 34.000 persones van ser diagnosticades de càncer de mama a Espanya l’any passat, ressaltant que gràcies a la investigació i a la conscienciació sobre el càncer de mama, la supervivència mitjana a 5 anys és del 85%; no obstant, va matissar que el càncer de mama metastàtic encara té mal pronòstic, afirmant que «el càncer és igual per a tots, però no tots som igual enfront del càncer».

La cursa va tindre 4.200 metres de recorregut per a caminants i 7.000 metres per a corredors (amb eixida i arribada al carrer General Bosch, davant de la plaça de Bous) per un nou circuit per les partides Xebics, Mollons i Alfatares (els corredors van arribar fins a Torrecarrals). La cursa va ser realitzada per caminants de totes les edats; molts d’ells xiquets i xiquetes; alguns inclús en carret de bebè. Els corredors i corredores van realitzar una ruta de 7 km. Totes les persones inscrites van rebre una camiseta commemorativa taronja de la cursa. Per a animar la cursa, es va oferir “zumba” a càrrec d’Esther Calatayud. Es van lliurar trofeus per als tres primers classificats de cada categoria.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Regidor d’Esports, Lluís Fornés, han agraït l’esforç realitzat per la Junta Local de l’AECC i el Club d’Atletisme Ondara en l’organització de la caminada, així com van expressar el seu agraïment a totes les persones que han col·laborat, tant negocis i empreses, com a participants en la carrera, Policia Local i Protecció Civil. Més de 1.100 persones van participar en la cursa d’ahir. A més, 150 empreses locals i comarcals han contribuït econòmicament en la cursa solidària.

CLASSIFICACIONS: (www.somesport.com )

Publicado en Actualitat, Associacions, Esports.