L’ESPAI JOVE D’ONDARA REPRÈN EL SEU HORARI HABITUAL I PRESENTA UNA COMPLETA PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS JUVENILS PER AQUEST TRIMESTRE

Ondara, 18.10.23. El Regidor d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, Jordi Ruiz, i la Regidoria d’Igualtat, Nerea Mallol, acompanyats del tècnic de Joventut, Pedro Gil, han anunciat que l’Espai Jove d’Ondara reprèn des d’aquesta setmana el seu horari habitual en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores de dilluns a divendres. També es reprèn l’horari d’obertura dels dissabtes de 17 a 20 hores.

Per a aquest trimestre, a més, amb el finançament del «Pla Corresponsables», han presentat una completa programació d’activitats dirigides a joves d’entre 12 i 16 anys per als divendres i dissabtes, des del 20 d’octubre i fins al desembre, que es desenvoluparan a l’Espai Jove, en horari de 18 a 20 hores. Per aquest mes d’octubre, el divendres 20 d’octubre s’ha programat el taller de xapes i jocs de taula, i per al dissabte 21, drons. El divendres 27 d’octubre taller de maquillatge terrorífic, i dissabte 28, realitat virtual «zombies». Per al novembre, s’han programat, per als divendres i dissabtes, torneig «Just Dance»; tallers de rap, lettering, robòtica, reciclatge, jocs de rol, torneig Nintendo Switch i taller de graffiti. Per al desembre, un campionat CornHole; taller freestyle, escape room, i programació de videojoc. Per participar en aquestes activitats no cal fer inscripció prèvia, són activitats d’accés lliure, que es desenvoluparan a l’Espai Jove de 18 a 20 hores. Totes aquests activitats seran gratuïtes, i són fruit de les aportacions de la joventut d’Ondara al Procés participatiu que l’Espai Jove va presentar al mes de gener per a la confecció de l’Agenda d’Activitats de l’Espai Jove per al 2023, trobant-se un ventall d’activitats per a diferents gusts i inquietuds juvenils.

El Regidor d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Ruiz, ha recalcat «la necessitat d’aquestes activitats per poder relacionar-nos, compartir i viure la màgia de la joventut», indicant que «és una gran oportunitat per gaudir junts d’un ventall de propostes, que inclouen accions d’oci i culturals, fomentant al mateix temps la conciliació de les famílies de tots aquests joves». Per la seua banda, la Regidora d’Igualtat, Nerea Maloll, ha matisat la importància d’aquest tipus d’activitats «per fomentar la conciliació familiar», al mateix temps que «es donen ferramentes a les persones joves per gaudir del seu temps lliure amb la importància de que les famílies puguen establir un repartiment equilibrat entre la feina, les tasques domèstiques, la cura, l’educació i l’afecte de les persones dependents dintre de la llar».

Des del Departament de Joventut d’Ondara s’anima a la participació de la joventut en aquest tipus d’activitats, i emfatitzen la necessitat de que els i les joves «reconeguen l’Espai Jove com un espai propi per a la seua socialització entre iguals, i com a espai vertebrador de les polítiques juvenils al municipi d’Ondara».

REGIDORIA D’INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I JOVENTUT * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.