EL DIA DEL COMERÇ LOCAL ES COMMEMORA EL 25 D’OCTUBRE; PRECISAMENT LA DATA EN QUÈ CULMINA LA CAMPANYA «ONDARA, UNA HISTÒRIA DE COMERÇ»

El 25 d’octubre ha sigut designat com el Dia del Comerç Local a la Comunitat Valenciana per valorar al comerç de proximitat

Ondara, 19.10.23. L’Ajuntament d’Ondara, a través de l’ADL-AFIC i la Regidoria de Promoció Econòmica, se suma un any més a la commemoració d’aquesta efemèride que commemora la Generalitat Valenciana: 25 d’octubre, Dia del Comerç Local, i aprofita per a recordar que la campanya de comerç local «Ondara, una història de comerç. Descobreix els comerços d’Ondara que van ser referent a la comarca» es desenvoluparà precisament fins el dia 25 d’octubre.

«Ondara, una història de comerç» és una campanya de comerç local dirigida als escolars, impulsada per les Regidories de Promoció Econòmica i Educació de l’Ajuntament d’Ondara. Una iniciativa que es desenvolupa fins al 25 d’octubre, i va dirigida als escolars de 6 a 12 anys. L’objectiu de la campanya és crear una ruta històric – comercial d’Ondara, que done valor al poble, recuperant la memòria comercial del poble, perquè no cal oblidar que «Ondara ha sigut tot un referent comercial a la Marina Alta durant la història». Per això, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha impulsat aquesta iniciativa que té diferents vessants (comercial, turística, educativa), i que es vertebra per mitjà d’una ruta per 15 comerços locals històrics; alguns d’ells ja tancats, i altres encara oberts, que disposaran d’una placa amb un codi QR, que aportarà tota la informació sobre el comerç, història i fotos antigues. Per realitzar la ruta, a manera de gimcana, els xiquets i xiquetes hauran d’arreplegar el «kit d’explorador» a la Casa de Cultura d’Ondara, i en cada comerç que visiten, obtindran una peça per completar un puzle (per realitzar el recorregut és necessari un dispositiu mòbil amb connexió a internet; motiu pel qual aquesta iniciativa es planteja per a fer de forma conjunta per les famílies). En completar el recorregut de tots els comerços i portar el puzle complet a la Casa de Cultura, els participants obtindran un premi segur, consistent en un «pop-it» electrònic, i entraran al sorteig de 10 tablets. Es pot obtindre més informació en la web de la campanya i d’Ondara Activa: www.ondaractiva.com/historia-comercial .

De moment són 15 els comerços històrics d’Ondara que estan inclosos en la campanya «Ondara, una història de comerç», si bé la intenció és poder anar afegint i incorporant a més comerços que estiguen interessats en aquesta iniciativa, ja que encara que concloga la campanya, les plaques amb la informació romandran en els establiments, proposant així una ruta turística – comercial que perdurarà en el temps. Els comerços inclosos en la primera fase de «Ondara, una història de comerç» són Casa Rosita Grimalt, Ca la Baixaeta, Tejidos Bosch, Català la Moda, Ca Paquitina, Papereria Iñareta, Bodegas Leopoldo, Bodegas Aguilar, Ferreteria Llúzar, Carnisseria Alberto Picó, Tejidos Català, Mercat Municipal, Mobles Escrivà i La Drogueria.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**ONDARA ACTIVA**

Publicado en Actualitat, AFIC.