EMPAT TÈCNIC EN L’ENQUESTA SOBRE EL CANVI D’UBICACIÓ DELS GARITOS: LA DECISIÓ FINAL ES PRENDRÀ EN BASE A L’INFORME DE LA POLICIA D’ONDARA

Des de la Regidoria de Festes i Tradicions s’agraeix l’alta participació de la ciutadania, amb un total de 246 vots: 119 a favor del canvi, 118 en contra, i 9 indiferents

Ondara, 02.10.2023. Durant un mes complet, del 23 d’agost al 23 de setembre, la ciutadania d’Ondara ha pogut participar i votar en l’enquesta que, impulsada per la Regidoria Festes i Tradicions, en col·laboració amb la Regidoria de Democràcia Participativa, va plantejar la possibilitat d’un canvi d’ubicació de la zona de garitos de les Festes Populars de Sant Jaume, passant de la Ronda Generalitat (O-30) a la zona de pàrquing davant del carrer Nacions Sense Estat, a instàncies del Departament de Seguretat Ciutadana.

Una vegada conclòs el termini de participació en l’enquesta, des del departament de Modernització en col·laboració amb els tècnics de participació ciutadana i serveis administratius d’Estadística i Padró, s’ha emès un informe amb els resultats, que donen un empat tècnic. A la pregunta «“Canviaries la zona de garitos de la zona 0-30 a Nacions Sense Estat?”, el SÍ ha obtingut 119 vots; el NO, 118 vots, i indiferent, 9 vots, fent un total de 246 vots totals, corresponents a persones majors de 16 anys residents a Ondara.

El Regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruíz-Orejon, ha explicat que aquests resultats, amb una diferència de només 1 vot en favor del canvi d’ubicació, es consideren un empat tècnic, motiu pel qual l’enquesta no serà vinculant en la decisió. Finalment, la decisió de canviar o no els garitos de lloc es fonamentarà en l’informe tècnic que elaborarà el departament de Seguretat Ciutadana per mitjà de la Policia Local d’Ondara. Cal matisar que el departament de Seguretat Ciutadana ha sigut el promotor d’aquest canvi, i ara el seu informe serà determinant per prendre la decisió.

El Regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruíz-Orejon, ha volgut aprofitar per agrair l’alta participació per part de la ciutadania en l’enquesta, i per recalcar que l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Ondara «sempre compta amb la participació de la població per a tot tipus de decisions».

Publicado en Actualitat, Ajuntament.