LES REGIDORIES DEL MAJOR I DE FORMACIÓ D’ONDARA HAN IMPULSAT HUI LA JORNADA “ONDARA AMB LA SEUA GENT MAJOR”

Ondara, 22.09.23. Les Regidories del Major i de Formació de l’Ajuntament d’Ondara, dirigides per Jordi Ruiz-Orejon i Raquel Mengual, respectivament, han organitzat hui divendres 22 de setembre la primera jornada “Ondara amb la seua gent major”, dirigida a les persones majors d’Ondara, que se s’ha celebrat aquest matí al Prado, amb la col·laboració de diverses organitzacions: MASSMA, Creu Roja, AECC i la Unió de Pensionistes d’Ondara UDP.

És la primera vegada que s’organitza una iniciativa d’aquestes característiques al poble, segons ha subratllat hui l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, present en la jornada, al igual que Raquel Mengual i Jordi Ruiz-Orejón, responsables de les àrees de Formació i del Major de l’Ajuntament. “Ondara amb la seua gent major” ha servit, d’una banda, per reforçar l’activitat professional i formativa del curs de certificació professional d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials que s’està impartint a Ondara (a través del Taller d’Ocupació per a Dones “Ondara Apostem pel teu futur VIII”); i d’altra banda, per donar a conèixer els recursos existents per a les persones majors, tant a nivell local com a nivell comarcal. Aquesta jornada ha comptat amb molta participació al llarg del matí.

El Taller d‘Ocupació per a dones «Ondara apostem pel teu futur VIII» ha sigut un dels principals col·lectius que han tingut una presència destacada en la jornada, per reforçar la seua activitat i donar-se a conèixer a la ciutadania i, en concret, a les persones majors, per mitjà d’un estand i uns tallers de salut i oci. Durant 1 any, 10 alumnes estan cursant aquest programa formatiu de certificació professional d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.

També han participat amb estand la Creu Roja (amb els tallers Teleassistència, Recursos Digitals per a majors i Programa La Creu Roja T’Escolta); l’AECC amb un taller de Rutes saludables i Programa de prevenció del càncer, i la UPD Ondara que ha presentat el seu programa d’activitats. Entre les activitats que han pogut gaudir aquest matí les persones majors participants en la jornada, trobem una màsterclass de gimnàstica per a majors; una conferència sobre «Envelliment actiu, recursos i serveis», de la Fundació Nostra Senyora de la Soledat; la Xerrada-Taller: «Coneix el codi europeu contra el càncer»; i per culminar, els Balls de Saló amb música de l’ UDP Ondara.

**AJUNTAMENT D’ONDARA**

Publicado en Actualitat, Ajuntament.