TOMÀS LLOPIS EVOCA A «INDÒMIT» LA GRANDESA DEL SEGLE XVI VALENCIÀ

Ondara, 22.09.23. La Casa de Cultura ondarenca acollí ahir dijous 21 de setembre la presentació d’Indòmit, la penúltima novel·la de l’escriptor beniarbegí Tomàs Llopis, el qual rebé el passat mes de novembre el prestigiós Premi Ciutat d’Alzira 2022 amb el treball Cremareu aquesta carta, publicat aquest estiu per l’editorial Bromera i amb una ressenyable concordança cronològica pel que fa a l’anterior obra de l’autor. L’acte estigué introduït pel periodista i escriptor Jovi Lozano-Seser, el qual repassà l’obra d’un versàtil escriptor que ha abraçat també en la seua trajectòria tant la poesia com l’assaig. «Tal com Don Rodrigo de Mendoza, el marqués de Cenete, Llopis és igualment un home del Renaixement que ha fet de l’activisme cultural i lingüístic un discurs paral·lel i metaliterari dins la seua trajectòria cívica i creativa» subratllà l’escriptor ondarenc a l’hora de resumir el perfil de l’autor convidat.

I és que, en paraules de Lozano-Seser, «Indòmit no és només l’apassionant relat biogràfic de Rodrigo de Mendoza, sinó també una panoràmica polifònica d’un segle XVI on es conjuguen les resistències de l’Edat Mitjana amb l’albor d’un Renaixement encarnat per l’esperit excèntric del protagonista». L’acte comptà també amb l’editor Juli Capilla, responsable de Lletra Impresa, l’editorial que publicà el 2022 una novel·la amb un format i extensió (més de 500 planes) gens habitual dins les lletres valencianes. En paraules de l’autor, el qual abordà en la presentació el llarg període de recerca i documentació previs a l’escriptura del treball, «Indòmit és una novel·la d’estructura arbòria amb més de 270 personatges, des de Mantegna a Lucrècia Borgia tot incloent-hi figures secundàries pertanyents a les classes i segments més modests, que conflueixen en la narració d’un període fonamental en la història de valencianes i valencians».

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.