Nota premsa MACMA: La MACMA renova presidència amb Sergi Ferrús al capdavant

**Nota premsa Macma**

Sergi Ferrús Peris, alcalde de Pedreguer, serà el nou president de la Macma, tal com es va decidir el dissabte de matí a la sessió extraordinària de constitució de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta que tingué lloc al saló d’actes de la Casa de Cultura d’Ondara. Una candidatura consensuada i recolzada per unanimitat per tot el ple de la Mancomunitat sota la mesa conformada pel secretari de l’entitat i els vocals Paco Costa Llácer –alcalde de la Llosa de Camatxo– i Fátima Jarjor Soler -regidora de l’Ajuntament de Xàbia– com a els membres de majors i menor edat del Ple.
A la Sala de Conferències de la Casa de Cultura no cabia ni una agulla, i és que amb la implantació dels nous estatuts, són 82 els membres que configuren el Ple de la MACMA. Així, representants de quasi tots els municipis feren possible el quòrum necessari per a la constitució de l’entitat.

Sergi Ferrús, adreçant-se als assistents al Ple amb una sala de conferències plena de gom a gom.
El candidat a la presidència per part del grup comarcal de Compromís, fou presentat per Àngels Fornés, regidora de cultura de Gata de Gorgos, com a portaveu del grup comarcal. Tot seguit, tal com exposà el nou president, “vull agrair en primera instància el treball i esforç tant de l’equip polític com de l’equip tècnic de la Mancomunitat per aquests quatre anys, però sobretot m’agradaria recalcar la importància del que ha passat, tant al plenari de la MACMA com al de la MASSMA, on hem demostrat una vegada més el tarannà comarcal i la importància de treballar conjuntament, deixant palés que és possible consensuar entre totes i tots les dues candidatures per elegir, de forma unànime, als representants que duran endavant aquests projectes comarcals”.


Segons el nou president, el repte d’aquests quatre anys serà fonamental per acabar de consolidar el projecte de la MACMA com a entitat comarcal amb uns estatuts extensibles a totes les àrees necessàries per a la comarca. Per a aquesta tasca Sergi Ferrús proposà les següents vicepresidències primeres, una per cada grup polític, per tal de configurar la Junta de Govern de l’entitat: Felipe Poquet Doménech, regidor de Parcent pels Independents; Fàtima Jarjor Soler, regidora de Xàbia pel PP i Laura Castellà Sastre, regidora de Pego pel PSOE.


D’altra banda, José Ramiro, president de la Mancomunitat en l’anterior legislatura, s’acomiadà del càrrec apel·lant al caràcter integrador de la MACMA com a vehicle per unificar els valors i atractius de la comarca: “Durant aquests quatre anys s’ha aconseguit erigir la MACMA com a entitat comarcal, coordinant i posant en marxa 4 grans àrees com són Cultura, Joventut, Esports i Turisme, així com incloure a 35 pobles, esperem que en aquesta legislatura estiguen, ja per fi, tots els 36 municipis i EATIMs de la Marina Alta resultant una fita històrica”.

**Nota premsa MACMA**

Publicado en Actualitat, Associacions.