ONDARA ACULL LA PRESENTACIÓ DEL 6è CIRCUIT TRAIL MARINA CTM 23/24

Ondara, 19.09.23. Divendres passat 15 de setembre es va presentar a la Casa de Cultura d’Ondara el Circuit Trail Marina CTM 23/24; una presentació que va comptar amb el Regidor d’Esports d’Ondara, Lluís Fornés, com a amfitrió, i amb Pep Giner (Club Atletisme Ondara) com a presentador d’un Circuit Trail Marina amb un calendari que començarà el 7 d’octubre 2023 i culminarà l’11 de maig de 2024, amb un total de 14 proves. L’acte va comptar amb els representants de totes les proves del circuit. Les inscripcions al Circuit estan ja obertes a la web de https://www.mychip.es/ . La prova d’Ondara, el Gegant de Pedra, se celebrarà el 18 de febrer de 2024, organitzada pel Club Atletisme Ondara i la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara.

Pep Giner va anar detallant cada prova, indicant que són 14 les proves que conformen el Circuit Trail de Mitges Maratons i 12 de distància Esprint. Enguany, una de les novetats són les noves proves de Benigembla, el Badall Trail i Polop, el Trail Monte Ponoig. Una altra de les novetats d’enguany, és que qui estiga inscrit al Circuit, ja siga el de Mitges o d’Esprint, si fan la Botamarges de 63kms o la Marató de Confrides, els puntuaran com si feren la prova corresponent del Circuit, de cara als regals del final de Circuit, però caldrà avisar (els mateixos participants), a l’organització, per tal que sapiguem que s’ha participat en eixa prova, i la marcaran com a feta. El mínim de proves per optar, tant als regals finals del Circuit, com a les classificacions, serà de 8 proves disputades, en el Circuit pertinent, ja siga Mitja o Esprint. No es podrà estar inscrit als dos Circuits. Les categories no canvien, (es va afegir l’any passat la de Màster +60 i continua igual). Una novetat més serà el Trofeu a l’equip Femení més nombrós, que finalitze el Circuit (8 proves mínim), gentilesa de Decathlon Ondara.

CALENDARI CIRCUIT TRAIL MARINA 2023-2024

 1. El Circuit dóna inici el dissabte 7 d’octubre a Forna amb la Trencaclosques, de 22kms, que és la germana menuda de la Botamarges de 63 kms i que es celebrarà el mateix dia.
 1. La segona prova a celebrar-se, el diumenge 22 d’octubre, serà a Benigembla, estrenant-se en el Circuit, la Badall Trail, organitzada pel Dénia Corre i amb la total implicació de l’Ajuntament de Benigembla. La prova tindrà dos modalitats, 21 i 15 kms, passant la de 21k pel famós Badall de la Serra del Carrascar i pujant al Cim del Cocoll.
 1. Diumenge 5 de novembre, és el torn de Xaló amb el V Bèrnia Moscatell Trail, 21k i 15k, d’sprint i senderistes, amb les imponents vistes de la Serra de Bèrnia a un costat i del Montgó a l’altre. Aquestes tres proves, a Forna, Benigembla i Xaló, són les que tenen les inscripcions obertes.
 1. Diumenge 26 de novembre, a Gata de Gorgos se celebra la Cursa dels Tres Tossals, amb 20k, 10,5 sprint i 10,5k senderistes, pujant els clàssics Serrellars i Tossal del Moro.
 1. Diumenge 10 de desembre, Calp celebrarà la XIX edició del Trail Serra d’Oltà. Tindrà les proves de 21k, 14k sprint i 14k senderistes, passant tots ells per la Serra d’Oltà, amb les boniques vistes, al fons, del Penyal d’Ifac.
 1. En 2024, diumenge 14 de gener, les proves comencen a la Marina Baixa, on Callosa celebra l’Almèdia Trail, amb les versions de 24k, 16k sprint i 13k senderista, gaudint de les boniques vistes de tota la Marina Baixa i de l’Embassament de Guadalest.
 1. La segona novetat, quant a curses que d’aquest Circuit, serà el VII Trail Monte Ponoig, el diumenge 28 de gener, en Polop de la Marina, amb les versions de 20k i l’esprint trail. La prova s’estrena en aquesta edició, de la mà del Club Ciclista Polop i de molts voluntaris que mouen aquesta prova.
 1. Diumenge 11 de febrer, a Pedreguer tindrà lloc la Mitja Marató Ocaive, amb les distàncies de 21,5k, 14,7k i 13,7k per senderistes. Enguany van recuperar el pas pel Castell de l’Ocaive, pegant una volta a la Muntanya Gran, molt atractiva.
 1. El diumenge 18 de febrer tindrà lloc la XIV edició del Gegant de Pedra d’Ondara, amb les clàssiques distàncies de 21k, 13,7k i 13,7k de senderistes, pegant la volta a Segària. Amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports d’Ondara. Inscripcions: https://www.mychip.es/evento/gegant-de-pedra-ondara-ctm-2024-11
 1. El dissabte 2 de març, a Orba i la Vall de Laguar, es realitzarà l’Atzavares Trail, el bonic recorregut que ens porta a visitar el Barranc de l’Infern, en les distàncies de 24k i 14k d’esprint.
 1. El diumenge 24 de març, a les portes de la Setmana Santa tindrem el Pego Trail a la ciutat de la Marjal. En les modalitats de 21k, 15k sprint i 15k senderista, passant pel Refugi de la Figuereta.
 1. Pugem un poc més amunt… Fins la Vall de Gallinera, que ens la trobarem ben florida per la flor del cirer, ja que és el diumenge 7 d’abril, i des de Benialí celebrem l’Arrapapedres Trail, en les versions de 28k, 14k sprint i 14k senderista.
 1. El diumenge 21 d’abril ens n’anem a Senija i el seu mític Camí dels Bandolers, amb 21k, 12,4k sprint i 12,4k senderista, recorrent els antics senders dels bandolers i roders, com Vicent de la Tona.
 1. I, com és ja habitual, es tanca el Circuit a Confrides, la xicoteta localitat de la Marina Baixa que viu a l’ombra de l’Aitana i La Serrella. I és aquesta última muntanya, la Serrella, la que els farà vibrar amb la seva marató de 42kms o la versió del Circuit de 22k. El Trail de Primavera, tindrà lloc el dissabte 11 de maig.

REGIDORIA D’ESPORTS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Esports.