ARRIBA A ONDARA «ARRELS», EL SEGON FESTIVAL DE TRADICIONS QUE SE CELEBRA DEL 5 A L’11 D’OCTUBRE

  • El plat fort de la programació serà el concert de Smoking Souls i Colomet el 9 d’octubre a la Plaça de Bous
  • Es lliuraran per segona vegada les Distincions 9 d’octubre

Ondara, 18.09.23. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Nerea Mallol, ha programat per aquest mes d’octubre la segona edició d’una proposta de posada en valor de la cultura, llengua i tradicions valencianes: el Festival Arrels 2023, Festival de Tradicions d’Ondara. La presentació ha comptat aquest matí amb la presència de la Regidora de Cultura, Nerea Mallol, i el Regidor de Normalització Lingüística, Jordi Dominguis, acompanyats pels tècnics municipals de Joventut i Cultura, Pedro Gil i Ximi Vives. El festival Arrels comptarà amb un ampli ventall de propostes per a tots els públics del 5 a l’11 d’octubre: concerts de música en valencià i de música tradicional; danses, muixerangues, teatre, exposició de dibuixos sobre Jaume I, premi de composició, passa carrers, entre altres esdeveniments. A més, per segon any consecutiu, el 9 d’octubre es farà el lliurament de les II Distincions 9 d’octubre, que suposarà la culminació dels actes commemoratius institucionals.

El plat fort del programa d’Arrels arribarà el dilluns 9 d’octubre amb el Concert dels grups de música en valencià Smoking Souls i Colomet, el dilluns 9 d’octubre 2023 a la Plaça de Bous d’Ondara, des de les 19 hores, amb entrada gratuïta. Nerea Mallol ha avançat que aquest serà seu darrer concert d’acomiadament de Smoking Souls a la Marina, abans de la seua aturada indefinida. Smoking Souls, grup nascut a Pego l’any 2010, té publicats quatre àlbums i dos EP. El concert del 9 d’octubre també estarà protagonitzat per Colomet (el projecte musical de la valenciana Paloma Aparici).

La programació d’Arrels 2023, Festival de Tradicions a Ondara, començarà el dijous 5 d’octubre amb una obra de teatre infantil, «El tresor perdut d’en Jaume I» a càrrec de l’Estranya Companyia al Col·legi Sanchis Guarner. El divendres, 6 d’octubre, a les 20:30 hores a la Casa de Cultura, tindrà lloc el Lliurament del “VI Premi Composició per a Dolçaina i piano Vila d’Ondara”, amb la interpretació per part de Josep Alemany i David Gonzàlez de les obres presentades en aquesta edició 2023.

El dissabte, 7 d’octubre, a les 18.30 hores des de la Plaça del Convent, primer es farà un passacarrer amb les muixerangues i a continuació, a la Plaça de Bous, tindrà lloc l’actuació de la “Muixeranga Segària”, la Muixeranga “Valls del Vinalopó” i “Nova Muixeranga d’Algemesí”, acompanyats per la dolçaina “Canya Badà”. A continuació actuarà el “Grup de Danses de Pedreguer”, també a la plaça de bous. Ja a la nit, a les 23.00 hores a la Plaça de Bous, actuació del Grup Valencià “Va de dones”. L’endemà, el diumenge 8 d’octubre, el públic infantil gaudirà amb Dani Miquel, que presentarà el seu espectacle “Volem” a la Plaça de Bous, a les 18.30 hores.

El dilluns, 9 d’octubre, continuarà el programa d’Arrelsamb els actes commemoratius d’aquesta efemèride. A les 11 hores, des de la Plaça 9 d’octubre, es farà el tradicional passa carrer pel poble amb d’Ondara Colla de dolçaines i tabals acompanyats per les “Ballaores d’Ondara”. A les 12 hores, a la Plaça del Convent, tindrà lloc l’acte institucional del 9 d’octubre i l’ofrena de la corona de llorer a Jaume I. L’acte comptarà amb la cerimònia de lliurament de les II Distincions del 9 d’octubre Vila d’Ondara. Des de la Regidoria de Cultura s’ha aprofitat per recordar a la ciutadania que fins el dia 29 de setembre es poden presentar (per Registre d’Entrada) les propostes de candidatures de les persones o entitats que puguen ser guardonades enguany. Al respecte, Nerea Mallol ha avançat la possibilitat d’impulsar alguns canvis als Premis 9 d’octubre per a pròximes edicions, com per exemple donar un premis en l’àmbit del País Valencià, per tal de donar més repercussió als guardons. Per a finalitzar l’acte institucional del 9 d’octubre, actuaran les “Ballaores d’Ondara” i la “Muixeranga de la Marina Alta” acompanyades per d’Ondara Colla de dolçaines i tabals. Ja a la nit, a les 19 hores, la plaça de Bous serà l’escenari del concert d’acomiadament de “Smoking Souls” i “Colomet”, amb entrada lliure.

Per a culminar els actes del Festival Arrels, el dimarts, 10 d’octubre, l’Estranya Companyia representarà una obra de teatre infantil “Balls del poble” al Col·legi Marjals, i des del dimecres 11 d’octubre fins al 16 d’octubre es podrà visitar a la casa de Cultura d’Ondara l’Exposició del III edició Concurs de Dibuix 9 d’Octubre, amb els dibuixos de l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner. Els/les alumnes guanyadors del concurs (un guardonat/da per cada cicle de primària), a banda de rebre el seu premi, veuran reconeguda la seua obra formant part del cartell anunciador del pròxim any. Els actes per al públic infantil han estat presentats pel Regidor de Normalització Lingüística, Jordi Dominguis.

PROGRAMACIÓ ARRELS ONDARA 2023

  • Dijous 6 d’octubre, Col·legi Sanchis Guarner

L’Estrananya Companyia representarà “El tresor perdut d’En Jaume I”

  • Divendres 6 d’octubre, Casa de cultura, 20.30 hores

LLIURAMENT “VI PREMI Composició per a Dolçaina i piano. Vila d’Ondara” amb la interpretació per part de Josep Alemany i David Gonzàlez de les obres presentades en aquesta edició

  • Dissabte 7 d’octubre, Plaça de Bous, 18.30 hores

ACTUACIÓ de la “Muixeranga Segària”, la Muixeranga “Valls del Vinalopó” i “Nova Muixeranga d’Algemesí”, acompanyats per la dolçaina “Canya Badà”

A continuació ACTUACIÓ del “Grup de Danses de Pedreguer”

  • Dissabte 7 d’octubre, Plaça de Bous, 23.00 hores

ACTUACIÓ del Grup Valencià “Va de dones”

  • Diumenge 8 d’octubre, Plaça de Bous, 18.30 hores

Dani Miquel presenta el seu espectacle “Volem”

  • Diumenge, 9 d’octubre

11h – Plaça 9 d’octubre

PASSACARRER pel poble amb d’Ondara Colla de dolçaines i tabals acompanyats per les “Ballaores d’Ondara”

12h – Plaça del Convent

LLIURAMENT DEL “II PREMI D’HONOR VILA D’ONDARA”.

Ofrena d’una corona de llorer al Claustre de l’Ajuntament i actuació de les “Ballaores d’Ondara” i de la “Muixeranga de la Marina Alta” acompanyades per d’Ondara Colla de dolçaines i tabals.

19h – Plaça de bous

ACTUACIÓ de “Smoking Souls” i “Colomet” Entrada lliure

  • Dimarts, 10d’octubre, Col·legi Marjals

L’Estranya Companyia representarà “Balls del poble”

  • Del Dimecres 11 al Dilluns 16, Casa de cultura

EXPOSICIÓ DE DIBUIX ESCOLAR. Exposició III edició Concurs de Dibuix 9 d’Octubre. Amb els dibuixos de l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.