ÚLTIMA SETMANA PER PARTICIPAR A L’ENQUESTA SOBRE EL CANVI D’UBICACIÓ DELS GARITOS DE LA RONDA GENERALITAT

Ondara, 18.09.2023. Després de les festes populars d’enguany, la Regidoria de Festes i Tradicions conjuntament amb la Policia Local d’Ondara va plantejar la possibilitat d’un canvi d’ubicació de la zona de garitos de la Ronda Generalitat (popularment anomenada O-30) tot considerant la proposta de la zona de pàrquing davant del carrer Nacions Sense Estat com a nou emplaçament.Tal motivació s’explicità en l’encapçalament d’una enquesta que els veïns i veïnes d’Ondara han pogut i poden encara emplenar a l’enllaç següent https://forms.gle/E8SfdVcww5cn8nqN6. Aquest formulari ha estat actiu des del 23 d’agost i no serà fins al proper 23 de setembre quan es tanque a la ciutadania ondarenca una consulta on es plantegen igualment les preguntes per valorar aspectes tals com els problemes d’accessibilitat o l’incivisme, així com la pregunta vertebral de l’enquesta al voltant del canvi d’ubicació.

En relació a la data límit de participació, el regidor de l’àrea Jordi Ruiz-Orejón, tot considerant que hui dilluns arranca l’última setmana del període de consulta, ha volgut recordar a ondarencs i ondarenques que el termini per pariticipar en l’enquesta es tancarà aquest dissabte 23 de setembre, just un mes després des de l’obertura de la convocatòria.

Tal com va explicar el regidor de Festes arran de la publicació de l’enquesta, els motius pels quals es planteja aquest canvi es fonamenten en el fet que la Ronda Generalitat és una de les principals artèries de circulació del poble i que, en cas d’emergència durant les dates de Sant Jaume, els serveis d’emergència tenen un retard considerable a l’hora d’accedir a la zona del Prado o a la Plaça de Bous. A més, aquest retard i entrebanc afecta especialment els accessos de la Residència Ntra. Sra. de la Soledat: una ubicació molt sensible i d’ús freqüent per a aquest tipus d’urgències. D’altra part, pel que fa al conjunt de garitos en el tram de l’O-30, la proximitat del barranc de l’Alberca fa que aquest reba indirectament un alt nombre de deixalles atesa la concentració de gent que ocupa el vial durant les jornades de festa. Pel que fa als motius de millora que proposa la Regidoria de Festes respecte al trasllat a la zona Nacions Sense Estat (pàrquing MasyMas), destaquen la nova disposició dels garitos (serien distribuïts de manera paral·lela en dues fileres) i la creació d’espais amb ombra per tot el sector. D’altra part, segons va avançar el responsable de Festes i Tradicions, també es contemplaria el muntatge d’un escenari permanent en aquesta zona durant totes les festes per tal que les penyes pogueren fer-ne ús.

Publicado en Actualitat, Ajuntament, Notícies.