LA REGIDORIA DE PATRIMONI D’ONDARA VA ORGANITZAR UN VIATGE AL MARQ PER VISITAR L’EXPOSICIÓ “LOS GUERREROS DE XI’AN”

Ondara, 12.06.23. El passat dissabte 10 de juny, la Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida en funcions per Raquel López, va organitzar la visita des d’Ondara per acudir al MARQ d’Alacant, amb la finalitat de conèixer l’exposició “Los Guerreros de Xi’An, el legado de las dinastías Qin i Han”. Es tracta d’una visita que va agradar moltíssim a les persones assistents, i que tenia les places limitades i ja reservades des de feia setmanes. Mig centenar de persones van gaudir d’aquest viatge al MARQ.

“EL LEGADO DE LAS DINASTÍAS QIN Y HAN, CHINA. LOS GUERREROS DE XI’AN” és una exposició internacional impulsada per la Diputació d’Alacant a través del MARQ, Museu Arqueològic d’Alacant i la Fundació C.V. MARQ, fruit de la col·laboració amb l’Administració Estatal de Patrimoni Cultural de Xina, l’Oficina Provincial de Béns Culturals de Shaanxi i el Centre per a la Promoció del Patrimoni Cultural de Shaanxi, amb una selecció de més de 120 peces originals procedents de 9 museus i institucions Xineses, entre els que destaquen el Museu d’Història de Shaanxi i el Museu del Mausoleu de Qin Shihuang. Presentant el públic una experiència nova, i guiada per la ciència arqueològica, recolzada en una extraordinària col·lecció d’objectes, molts d’ells mai abans han sigut exhibits a Espanya. És la primera exposició a Europa dels Guerrers d’Xi’an des de la pandèmia internacional. Reconeguda pels Governs de Xina i Espanya com el projecte de cooperació cultural més destacat d’aquest 2023, dins de l’ampli programa d’activitats i iniciatives bilaterals a desenrotllar amb motiu del 50 Aniversari de l’Establiment de Relacions Diplomàtiques entre ambdós països el 9 de març de 1973.

REGIDORIA DE PATRIMONI * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.