EL PINTOR ÁNGEL LOZANO PRESENTA LA LLUMINOSITAT DE L’ONDARA EMBLEMÀTICA

L’exposició figurativa «Ondara és llum» es podrà visitar a la Casa de Cultura fins al proper divendres 23 de juny

Ondara, 01.06.23. Ahir dimecres 31 de maig el Saló d’Actes de la Casa de Cultura d’Ondara acollí la inauguració de l’exposició de pintura del pintor local Ángel Lozano González. Una mostra d’art figuratiu encapçalada pel lema «Ondara és llum» que recull els retrats que l’artista ondarenc ha realitzat dels racons més emblemàtics del municipi. Una arquitectura, un paisatge, que han estat els motius d’inspiració d’un pintor laboriós que ha dedicat molts anys a aquestes obres reunides sota una mateixa temàtica.

La inauguració de la mostra estigué introduïda per l’escriptor i alhora nebot de l’artista Jovi Lozano-Seser, el qual resumí en l’obertura de l’acte les qualitats i particularitats dels treballs exposats: «Sense cap mena de dubte, els grans valors dels treballs d’Ángel Lozano són la seua fidelitat i traç pràcticament artesà a l’hora de concebre uns retrats que pareixen fotografies. Es tracta d’una mestria que s’entén des de la familiaritat i proximitat sentimental que aquests espais tenen per al pintor» expressà Lozano-Seser. Els carrers del casc antic ondarenc, la Plaça del Convent, la Casa del Mayorazgo o la Font de la Carxofa, junt a altres paisatges marítims de Dénia, són els protagonistes d’uns treballs de minuciosa execució que l’artista presentà envoltat de familiars, amics i també altres pintors del cercle artístic comarcal. En la part central de l’acte inaugural, Ángel Lozano explicà com la llum d’aquests emplaçaments és la gran inspiració per a la realització dels quadres i aprofità l’avinentesa per agrair l’assistència del públic i el suport a la seua obra.

Pel que fa al recorregut de la mostra, aquesta estarà exposada al Saló d’Actes de la Casa de Cultura fins al proper divendres 23 de juny i l’horari de visita serà el de l’esmentat edifici municipal.

REGIDORIA DE CULTURA * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Cultura.