Comunicat Grup Municipal Compromís Ondara – Compromís Ondara farà complir la nova Llei de la vivenda per abaratir el preu del lloguer

**Comunicat Grup Municipal Compromís Ondara**

Compromís Ondara farà complir la nova Llei de la vivenda per abaratir el preu del lloguer.

Ondara, 1 de maig del 2023

La nostra proposta és ferma. Posarem tot el nostre esforç i totes les eines necessàries perquè la nova llei de la vivenda impulsada pel Govern d’Espanya siga una realitat al nostre municipi. Amb aquesta, contundència, celebrem que d’una vegada per totes i encara que ens sembla una mesura electoralista, el Govern Central aposte per solucions al greu problema del preu del lloguer.

El cap de llista de Compromís Ondara, Jordi Dominguis ha assegurat que els membres del col·lectiu local fa mesos que treballen perpoder dur a terme propostes per poder aconseguir rebaixar els preus del lloguer a Ondara, ja que en poc més d’un any, els preus s’han disparat entre un 30% i un 35%. “Hem parlat de molts punts de la proposta però ara caldrà adaptar-la a la realitat d’Ondara”.

Propostes que ara poden ser reals gràcies al pas endavant que ha pegat el Govern Central, que, per fi, s’ha adonat que el tema de l’habitatge suposa un greu problema per a la població.

Considerem que és un despropòsit que una persona que intenta llogar, a més de passar per unes condicions inassolibles, haja de destinar vora el 60% del seu sou per a poder accedir a una vivenda digna, un dret que ve recollit a la Constitució Espanyola i que a dia de hui sembla impossible com a conseqüència de l’alt preu del lloguer.

La nostra proposta se centra en la creació de la Regidoria d’Habitatge i dotar-la d’eines, tant econòmiques com de recursos humans, per poder facilitar als propietaris i als llogaters que es beneficien, i així poder abaratir els costos d’accés a la vivenda. Si aconseguim augmentar l’oferta d’habitatge del lloguer aconseguirem abaratir el cost. Sent fonamental el paper de l’administració local per a garantir el propòsit i el compliment de la Llei en aquest aspecte.

El primer que volem fer des d’aquesta nova Regidoria d’Habitatge és participar del “PLA EDIFICANT” d’habitatge de la Generalitat Valenciana, prioritzant així la rehabilitació d’edificis al nucli urbà, amb beneficis com l’abaratiment en l’IBI o la rebaixa en les taxes de construcció per poder reformar una vivenda i habilitar-la per al lloguer.

Una altra possibilitat a estudiar és assegurar les rendes mitjançant les pòlisses d’assegurances de renda, això pot animar els propietaris de vivendes deshabitades a posar-les al mercat a un preu més baix.

I per altra banda col·laborarem amb les empreses constructores per poder facilitar la construcció d’habitatge assequible a les zones que ja estan declarades al nostre PGOU a tal fi, com son l’Avinguda Adolfo Suárez, Xopar o camí Tossals. Aquestes, son zones que ja estan destinades a ser desenvolupades al PGOU d’Ondara però a més, garantim un desenvolupament natural ja que no s’augmenten metres de sol urbanitzable.

Estem convençuts que aquestes mesures, entre altres, poden afavorir l’augment de l’oferta de vivendes per a llogar i en conseqüència a abaratir el preu del lloguer.

**Comunicat Grup Municipal Compromís Ondara**

Publicado en Actualitat, Política.