L’ESCOLETA MUNICIPAL D’ONDARA AMPLIA EL SEU SERVEI AMB LA CREACIÓ D’UNA NOVA AULA PER A ALUMNAT D’1 A 2 ANYS

La creació d’aquesta nova aula permetrà, com a novetat per al curs vinent 2023/2024, acollir alumnes de zero a dos anys per primera vegada a Ondara

Ondara, 06.03.23. L’Escola Infantil Municipal Mestra Joaquina Gavilà d’Ondara amplia des d’aquest mes de març el seu servei amb la creació d’una nova aula per a xiquetes i xiquets d’1 a 2 anys. Es tracta d’una mesura que dóna solució a una demanda de les famílies per tal de conciliar la vida laboral i familiar. Aquest servei, que està en marxa des de l’1 de març, es desenvoluparà durant l’últim quadrimestre del curs 22/23, segons ha anunciat la Regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, Mar Chesa, la qual ha detallat que per tal d’obrir aquesta nova aula d’1 a 2 anys s’han dut a terme totes les millores necessàries per ampliar el servei, tant físiques i d’espai com del personal necessari, i s’han realitzat tots els tràmits oportuns amb la Conselleria d’Educació per tal d’engegar aquesta nova aula. Ara es compleixen tots els requisits necessaris per a la seua creació i implantació, tant pel que fa al personal docent com en relació a les instal·lacions. Un gruix de gestions realitzades prèviament per l’empresa municipal SINMA (que gestiona el servei de l’Escoleta Infantil) i per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara.

La nova aula d’1 a 2 anys tindrà els mateixos serveis que la resta d’aules, és a dir, horari de 9.00 a 17.00 hores, amb el servei d’escoleta matinera des de les 7.30 hores, i comptarà també amb la possibilitat del menjador. La creació d’aquesta nova aula permetrà, com a novetat per al curs vinent 2023/2024, acollir alumnes de zero a dos anys, perquè per al pròxim curs aquesta serà una unitat «mixta» amb una ràtio de només 8 alumnes per poder albergar també a xiquets i xiquetes menors d’1 any. Fins ara el centre disposava de dos aules d’1 a 2 anys i de tres aules de 2 a 3 anys, i no existia cap altra alternativa dins del municipi per al grup de edat menor d’un any. Pel que fa a la implementació d’aquest nou segment, els primers dies els nous alumnes disposaran d’un període d’adaptació necessari que al mateix temps facilitarà la seua adaptació de cara al proper curs, que és quan normalment accedeixen a l’escoleta.

Per al curs vinent 2023/2024, des de la direcció del centre es recorda a les famílies que per a la matriculació de tot l’alumnat (de 0-3 anys) s’han de demanar les ajudes del bo infantil que convoca la Generalitat Valenciana en el mes de juny. En aquest sentit, l’Escoleta i l’Ajuntament d’Ondara facilitaran tota la informació i documentació necessària per a gestionar l’ajuda en els terminis indicats. Així mateix, tenint en compte la posada en marxa del servei, els responsables de SINMA i de l’Escola Joaquina Gavilà han volgut aprofitar per donar la benvinguda al nou alumnat de l’escoleta, tot encoratjant-los a gaudir d’aquesta nova experiència.

REGIDORIA D’EDUCACIÓ * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.