GRAN ACOLLIDA DE LA XERRADA D’EDUCACIÓ VIÀRIA PER A MAJORS IMPARTIDA PER LA REGIDORIA DEL MAJOR D’ONDARA

Ondara, 08.02.23. Des de la Regidoria del Major de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per M.ª Carmen Velázquez, es va oferir el dimarts 7 de febrer una interessant xerrada sobre educació viària al Centre Social Trini Reyes, impartida per la Policia Local d’Ondara i dirigida a les persones majors, dins de les activitats de majors d’aquest departament.

Aquesta necessitat de facilitar l’accés a la informació sobre com procedir de manera correcta en l’àmbit vial al nostre poble va sorgir durant una altra xerrada oferida també per la Regidoria del Major; aquesta volta, basada en el tòpic d’assessorament a majors en prevenció i seguretat, emmarcada en el «Pla Major Seguretat» de les forces i cossos de seguretat. Encara que, prèviament, ja era un assumpte a tractar estipulat en el programa d’estimulació cognitiva i memòria de la Regidoria del Major, amb la finalitat d’educar i orientar a la població sobre la nova normativa de senyalització vertical i horitzontal; un reglament de circulació incorporat aquest 2023. Aquest Reial Decret (que han elaborat, entre altres organismes, els Ministeris de Transports i Interior i la Direcció General de Trànsit (DGT)) està entrant en vigor de manera progressiva i compta amb un nou catàleg de senyals de trànsit que ha obligat a reemplaçar vàries de les antigues indicacions dels carrers d’Ondara.

L’itinerari de la conferència comptava amb cinc punts: “Conducció en rotondes, automòbils, bicicletes; Noves senyals de circulació en el nostre entorn; Trànsit vianants dins i fora de la nostra població, vies verdes, i camins; Seguretat com a conductors, vianants i usuari de caminadors, cadira de rodes, etc; Seguretat en llocs conflictius de la nostra població, tant com a conductors, bicicletes i vianants.” Aquests van ser exposats per responsables de la Policia Local d’Ondara: Desi Torres (oficial) i Toni Galiano (cap de Policia Local). Davant la inquietud dels majors i la seua voluntat d’aprendre, es promou i s’aferma un compromís per part dels agents policials ondarencs amb els seus majors, amb el propòsit de resoldre qualsevol dubte sobre la seguretat ciutadana, promovent la comunicació i oferint una xerrada interactiva focalitzada en la nostra localitat i amb aportacions d’exemples visuals que faciliten el procés d’assolir i comprendre els coneixements. A més, crea una relació de retroalimentació on els participants exposen incidències de les quals la policia pren nota per esmenar les problemàtiques senyalades.

Degut a la significativa assistència a aquest acte pedagògic, des de la Regidoria del Major, M.ª Carmen Velázquez ha confirmat que es plantegen celebrar una segona edició per ampliar el temari i resoldre possibles dubtes i qüestions que pogueren sorgir entre els assistents. A més, s’anima al públic nínxol a unir-se a les properes jornades de portes obertes, on els organitzadors i professionals estaran al seu servei per fer-vos saber els millors costums i normes de seguretat vial per garantir la protecció i minimitzar els accidents als carrers d’Ondara.

Des de la Regidoria del Major de l’Ajuntament d’Ondara agraeixen profundament tant als ponents com als assistents la seua col·laboració i animen als veïns i veïnes de la població a participar en les pròximes.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.