LLAÇ VERD AL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT D’ONDARA, AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

L’Ajuntament d’Ondara es tinyde verd, i la Junta Local d’Ondara de l’AECC muntarà una taula informativa el dissabte 4 de febrer

Ondara, 03.02.23. El Dia Mundial contra el Càncer se celebra tots els anys el 4 de febrer i uneix a tot el planeta sota un únic lema per a posar el focus en la lluita contínua contra el càncer. L’objectiu d’aquesta jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any a través de la conscienciació sobre el càncer en la població general, i pressionant als governs perquè emprenguen més mesures contra aquesta malaltia.

Amb motiu de la commemoració d’aquesta efemèride, des de la Junta Local d’Ondara de la Associació Espanyola Contra el Càncer -AECC han penjat un llaç verd al balcó de l’Ajuntament d’Ondara, i les llums de l’edifici consistorial s’encendran de color verd. A més, demà dissabte 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer, la Junta Local AECC posarà una taula informativa junt al Mercadona.

La Junta Local d’Ondara AECC informa del text del Manifest institucional de suport “Tots contra el càncer”:

2030, l’any en què les xifres del càncer es dispararan: 1 de cada 2 hòmens ho tindrà, així com 1 de cada 3 dones. Només a Espanya cada hora es diagnostiquen 32 nous casos i és la segona causa de mort al nostre país. Amb aquestes xifres, és el moment de passar a l’acció i de multiplicar l’esforç en la lluita contra el càncer.

El Govern d’Espanya ha declarat la iniciativa “Tots Contra el Càncer”, com a Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic, (2022-2024), una oportunitat sense precedents per a conscienciar i mobilitzar a la societat espanyola sobre la importància de sumar els recursos i les capacitats de tots entorn d’un gran programa d’acció contra el càncer, que incremente els recursos disponibles per a projectes de prevenció, investigació, atenció i divulgació.

És el moment de donar el primer pas per a aconseguir canviar les xifres, “Tots Contra el Càncer” té una missió molt clara: aconseguir el 70% de la supervivència en càncer a Espanya per a 2030.

Per tot això, demanem un esforç per a impulsar el projecte “Tots Contra el Càncer” i així aconseguir els reptes següents:

1. Divulgació: Visibilitzar el càncer i el seu impacte en la societat buscant la mobilització social entorn de la causa càncer.

2. Prevenció : Incrementar la conscienciació social sobre la prevenció i detecció precoç del càncer, fomentant l’adopció d’hàbits de vida saludables i participació en programes de detecció precoç per part de la societat.

3. Atenció: Incrementar l’atenció a pacients i familiars per a mitigar i pal·liar les necessitats clíniques i no clíniques.

4. Investigació: incrementar la investigació oncològica perquè augmente la taxa de supervivència en càncer, buscant l’excel·lència i la traslacionalidat, de manera que els resultats arriben al pacient gràcies al finançament.

El que fem avui pot canviar el nostre matí, però només si ens unim “Tots contra el càncer”.

Publicado en Actualitat, Associacions.