ONDARA VA GAUDIR DE L’ESPECTACULAR CAVALCADA DE REIS 2023 ORGANITZADA PER LA REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS

Els Reis Mags van acudir en vistoses carrosses i van comptar amb un gran ambient musical i festiu amb una comitiva integrada per 160 persones

Ondara, 09.01.23. La màgia i la il·lusió van omplir els carrers d’Ondara la vespra del dia de Reis amb la cavalcada que, organitzada per la Regidoria de Festes i Tradicions (que dirigeix Miguel Gomis), va fer les delícies de xiquets/tes i majors dijous passat 5 de gener; la primera cavalcada que es va poder celebrar amb total normalitat després de la pandèmia.

Una Cavalcada de Reis 2023 que va tindre les carrosses dels Reis Mags i els seus seguicis; música, torxes amb foc, personatges d’animació, i Betlem vivent al Prado, entre altres animacions. La Cavalcada d’Ondara va comptar amb una gran comitiva integrada per 160 persones, amb la participació (entre altres) de l’Associació de Carreters i Cavallistes, AECC, Associació Mestresses, Comissió Festes Crist 2023, Comissió Festes Soledat 2023, Quintà 2023, Grup de ball de l’Escola de Gimnàstica Rítmica, i voluntaris Comissió de Reis, entre altres col·laboracions. Quant a l’ambientació musical de la Cavalcada, va anar a càrrec de la Unió Musical d’Ondara; d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals; la xaranga “El Vell Montgó” i el grup de percussió Ondarattack. Van destacar els unicorns i estreles de llum i els elefants de color.

La Cavalcada de 2023 va mantenir l’itinerari iniciat en 2016, passant per la travessia de l’antiga nacional per a facilitar l’arribada de les carrosses en què van acudir a Ondara Melcior, Gaspar i Baltasar. La Cavalcada va discórrer pel carrer Germanies, Avinguda Marina Alta, carrers la Pau i Sant Doménech, fins a arribar a la Plaça del País Valencià i prendre l’Avinguda Doctor Fleming; des d’allí, General Bosch i el Prado, a l’interior del qual estava muntat el Portal de Betlem. Fins a aquest emplaçament es va desplaçar la comitiva, que va estar encapçalada pels elefants de color i pels personatges Disney, Pocoyó, i Bob Esponja. Al seu pas pels carrers d’Ondara, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient van anar repartint caramels entre els presents. Els Reis Mags van arribar en tres vistoses carrosses, precedits de les seues ostentacions, i de la gran estrela que els guiava. També va haver-hi espectaculars actuacions de ball i musicals, protagonitzant tots els participants una magnífica desfilada pels carrers de la població.

En arribar al portal de Betlem, els Reis Mags van adorar el xiquet Jesús, i a continuació va pujar a l’escenari l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, acompanyat pel rector d’Ondara, Ximo Silvestre, i el Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis. L’Alcalde va donar la benvinguda als Reis per la seua arribada a Ondara. Va traslladar els seus desitjos de felicitat per a tots els veïns i veïnes del poble, i sobretot de molta salut per a aquest 2023. Després, el Rei Melcior, en representació de Ses Majestats, va dirigir unes paraules a les famílies d’Ondara.

A continuació, els Reis Mags es van assentar als seus trons, a l’interior del Prado, i els xiquets i xiquetes van poder parlar amb ells i fer-los les seues peticions de regals. Van ser centenars les persones de totes les edats que no van voler perdre’s aquest emblemàtic acte de la Cavalcada de Reis a Ondara, que va destacar per la seua bona organització i la seua alta participació.

El Regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, ha volgut agrair a tots els participants la seua assistència i contribució a què aquest acte preparat amb molta il·lusió fora un èxit, i ha destacat el seu agraïment a tots els col·laboradors per la seua ajuda en aquests actes. Cal afegir que el passat 2 de gener, va tindre lloc també al Prado l’arreplegada de cartes per part dels Emissaris Reals.

REGIDORIA DE FESTES I TRADICIONS * AJUNTAMENT D’ONDARA

Publicado en Actualitat, Ajuntament.